10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Düzce Valiliği ile ortaklaşa düzenlenen kahvaltılı toplantıda konuşan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, gündemine sosyal medya üzerinden kendisini hedef alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı aldı.




“Hecinler köyünü kışkırtan Sayın Mahmut Tanal’dır”
CHP’li Tanal’ın Düzce’ye zarar verdiğini belirten Başkan Özlü, sözlerine şöyle devam etti:
“Tanal sadece konuşuyor ve maalesef Sayın Tanal’ın Düzce’ye bugüne kadar 28 kuruşluk bir faydası olmadı. Hecinler köyünü kışkırtması ve konuyu saptırması sebebiyle 2015 yılından beri ÇED raporu olan bir düzenli depolama sahası maalesef yapılamadı. Hecinler köyünü kışkırtan Sayın Mahmut Tanal’dır. 2015 yılından beri vahşi depolama yapmak zorunda kalınmasının arka planında Sayın Mahmut Tanal’ın kışkırtmaları vardır. Hecinler’deki tesisimiz Sayın Mahmut Tanal’ın kışkırtmaları sonucu atıl kalmış, tesisler yağmalanmış bu sebeple yaklaşık 2 milyon lira zarar meydana gelmiştir. Buradaki trafo, prefabrik yapılar, altyapı, elektrik kabloları gibi bir çok malzememiz zarar görmüştür.”




“Yalan konuşuyor, iftira atıyor”

Bugüne kadar vahşi depolama sahasına 1 milyon 608 bin lira ödeme yapıldığını açıklayan Özlü, şunları kaydetti: “Mahmut Tanal’ın Düzce’ye zararı bu kadarla da sınırlı değildir. Vahşi döküm sahasındaki çöpün bertaraf edilmesi için 2015 yılından beri yaklaşık 5 milyon 500 bin lira ödeme yapmak zorunda kalındı. Doğrudan ve dolaylı olarak Sayın Mahmut Tanal’ın Düzce’ye verdiği zarar yaklaşık 9 milyon liradır. Değerli basın mensupları Sayın Mahmut Tanal yalan konuşuyor, iftira atıyor. Bakın sosyal medya hesabında 2018 yılında Düzce Belediyesi ile ilgili çıkmış haberleri paylaşıyor ve bize çamur atıyor. Bakın ben 2018 yılında belediye başkanı değildim biz buna cevap verince attığı tweeti silmek zorunda kaldı. Değerli arkadaşlar biliyorsunuz bir söz vardır Türkçe’mizde “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” diye, gerçekten bu şekilde oldu.”