Aydınlık Gazetesi Yazarı Sabahattin Önkibar Düzcelilerin Düzce Milletvekili Faruk Özlü’nün ardından bakanlık beklentisine girebileceği bir başka ismi gündeme getirdi. Önkibar’ın yazısıyla Düzcelilerin bakanlık beklentisinin oluşturduğu isim CHP’nin Düzceli Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Milletvekili Murat Özçelik oldu. Fakat Özçelik’in bakanlık görevinde bulunabilmesi yapılacak koalisyona bağlı.
 
Önkibar, yazısında Meclis Başkanlığı seçimlerinin ardından olası koalisyon ihtimallerine yönelik CHP’nin de içinde yer alacağı bir koalisyonda görev yapması muhtemel bakanlıklar ve bakanlık yapacak isimleri sıraladı. Önkibar, Özçelik’in CHP’nin Düzceli Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Murat Özçelik’in Dışişleri Bakanlığı beklentisinin olduğunu yazdı.

Meclis Başkanlığına Adalet ve Kalkınma Partisi’nde eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın seçilmesiyle birlikte Düzcelilerde, Düzce Milletvekili Faruk Özlü’nün Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı eski Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapmasından Milli Savunma Bakanlığına getirilmesi yönünde beklentisi artmıştı. Şimdi Düzceliler Ak Parti'yle hangi partinin koalisyona gireceğini merakla beklerken, kulislerde CHP'yle yapılacak ortak bir hükümette CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Düzceli Murat Özçelik'in Dışişleri Bakanı olacağı konuşuluyor.

Haber:Y.SEVER