Düzce bugün yine önemli bir ismi ağırladı. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan eski Meclis Başkanı ve son Başbakan Binali Yıldırım, Düzce’nin yeni Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye ‘Hayırlı olsun’ demek için Düzce’ye geldi. Düzce gişelerinde partililer tarafından karşılanan eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ı belediye binası önünde kalabalık bir topluluk karşıladı.



Karşılama heyeti

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve eşi Nurgül Dağlı, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçmişte AK Parti ilçe başkanlığı yapan ve son seçimlerde MHP’den girdiği başkanlık yarışını kazanan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Mustafa Keskin ve il yönetimi üyeleri ile AK Parti kademe başkanları, bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan karşılama heyetiyle tek tek tokalaşan Yıldırım, yoğun bir sevgi gösterisi ile karşılandı.



Yıldırım’a yoğun sevgi

Vatandaşların elini sıkmak ve fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği TBMM Eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, kimseyi kırmadı ve her isteyenle selfie çektirdi. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle belediye binasına girişi yarım saat süren Yıldırım, Belediye Başkanlığı makamında anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.



Günün anısına hediyeler takdim edildi

Günün anısına karşılıklı hediye takdiminin ardından basın mensuplarına ilk açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü oldu.

“Gümüşova ve Çoban’daki yeraltı geçitleri sizin eseriniz”

Ziyaretiyle büyük mutluluk duyduğu Yıldırım’ın Düzce’yi yakından tanıdığını belirten Özlü, Yıldırım’a hitaben sözlerine şöyle devam etti: “Düzce’ye gerçekten önemli katkılar sundunuz. Gümüşova ve Çoban’daki yeraltı geçitleri sizin eseriniz.”



Özlü: Siyasi hayatımda önemli bir yeri olan büyüğümüzdür

Son Başbakan Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptığı 65. Hükümet’te 2 yıl birlikte çalışma şerefine eriştiğini anımsatan Özlü, “Sayın Başbakanımız kendisiyle çalışılması çok kolay olan bir karaktere sahiptir. İnsanı rahatlatır. En stresli anlarda bile ortamı rahatlatır. Kendisinden çok şey öğrendik. O yüzden kendisi benim siyasi hayatımda önemli bir yeri olan büyüğümüzdür.”



“Düzce’mizin çok daha ileriye gidebilmesi adına güzel işlere imza atacaktır”

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye yeni görevinde başarılar temennisinde bulunan Yıldırım ise şunları kaydetti:

“Faruk Özlü kardeşimizi tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Biz kendisi ile 2 yıl aynı kabinede bakanım olarak görev yaptı. Kendisinden memnunuz. Görev süresi içerisinde ülkemizde teknolojinin, sanayinin gelişmesi, yerli ve milli sanayi kurulması konusunda çok güzel gayretleri oldu. Düzceli hemşehrileri kendisine büyük destek verdi, güven duydu. O başarılarını doğduğu, büyüdüğü, ekmek yediği, acı-tatlı hatıraları olan memleketinde Düzce’nin şehri emini olarak bundan böyle hizmet vermeye devam edecek. Yerelde, yerel kalkınmada Düzce’mizin çok daha ileriye gidebilmesi adına güzel işlere imza atacaktır, buna inanıyorum. Kendisinin tüm meclis üyesi, il genel meclis üyesi ve ilçe belediye başkanlarıyla uyumlu, güzel bir çalışmayla bu faaliyetleri sürdüreceklerine inanıyorum, güveniyorum ve bir kez daha tebrik ediyorum. Allah başarılarınızı daim etsin.”

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Yıldırım ve beraberindeki heyet, Düzce Valiliği’ni ziyaret etti.