TSO eski meclis başkanı Nusret Özsoy, Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini ve devir teslim töreninde ortaya çıkan çatlağın perde arkasını Erol Tayhan'la Manşet Programında anlattı.

ÇAKIR KENDİ İLE ÇELİŞTİ

Yönetim kurulu ve meclis başkanı seçimi yapılmadan önce düzenlenen gizli toplantı TSO'da bölünmenin başlangıcı olmuştu. Fahri Çakır'ın söylemlerinin aksine, bu bölünmeye izin verir şekilde davranmasını eleştiren Özsoy, herkese “abilik” yapacağını söyleyen Çakır'ın ilk günden kendi söylemi ile çeliştiğini savundu.

Özsoy, “ Fahri Çakır'ın başkan olmadan önceki söylemlerinde abilik yapacağı, birlik ve beraberliği sağlayacağı hatta küskünleri barıştıracağı iddiası vardı. Ancak böyle bir iddiada bulunup gayri resmi bir toplantı yapılarak 13 kişi çağrılmadı. Organiza sanayiyi temsilen bir kişi yok. Burada ticaret ve sanayi çevrelerinden olan arkadaşlarımızın onuruna dokundu. Abilik söylemi çok önemli bir söylemdir. Fahri Çakır daha ilk başta kendi söylemiyle ters düşerek Düzcelilerin karşısına çıkmıştır. En son gelinen noktada menfaat birlikteliği olmuştur. Samimiyetsiz buluyoruz”.dedi.

Devir teslim törenine katılmama kararının tek başına alınmış bir karar olmadığını söyleyen Özsoy, Fahri Çakır'ın ilk günden beri kendi iradesiyle hareket etmediğini öne sürdü.

KAŞIKOĞLU'NUN BÜROSUNDAN ESEN'İN TELEFONU İLE ARANDI

Program sırasında sık sık seçim öncesi yapılan ve 13 meclis üyesinin çağırılmadığı toplantıya AK parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Başkan Yardımcısı Selahattin Esen'in müdahil olduğunu söyleyen Özsoy, 17 üyenin bu özel toplantıya Metin Kaşıkoğlu'nun bürosundan Selahattin Esen'in cep telefonu ile aranarak çağırıldıkları iddiasını da doğrular nitelikteydi.


Törene katılmama kararının tek başına almınmış bir karar olmadığını söyleyen Özsoy, “ 17-18 kişinin çağrıldığı toplantıya bizim çağrılmamız birlikteliğin bozulma nedeni. Kendi iradesiyle hareket etmediğimi düşünüyorum. Metin Kaşıkoğlu ve Selahattin Esen müdahil oldu. Fahri Çakır'ın o toplantıya çağrıldığında konudan habersizmiş.Toplantıda tek tek cep telefonları tutularak söz aldırıldı.”diye konuştu.

TUNCAY ŞAHİN'İN ÇAKIR'A SÖYLEDİKLERİ YENİLİR YUTULUR DEĞİLDİ

Kamuoyunda seçim öncesi üyeler arasında Tuncay Şahin gibi bazı isimlerin başkanlık için Fahri çakır'ı desteklediği bilinirken, özel toplantıya da çağırılmayan Şahin ilk meclis toplantısında neden toplantıya çağırılmadığı ile ilgili olarak düşüncelerini söylemişti. Özsoy bu konuyu da, “Fahri Çakır ve Ertan Taşlı birlikteliği ile yeni meclis oluşturulurken, beraber yola çıkılan bir çok kişi yarı yolda bırakıldı.” şeklinde yorumladı.

Özsoy, “Bundan 6-7 ay evvel beraber yol çıktıkları abi dediğimiz akıl sorduğumuz insanları da yarı yolda bıraktılar. Tuncay Şahin'in ilk başından itibaren Fahri Çakır'la hareket ettiğini biliyoruz. Tuncay Şahin'in o toplantıya neden çağrılmadığı ile ilgili bir sıkıntı oldu. Bunu da Tuncay Şahin ilk meclis toplantısında ifade etmiştir. 31 tane meclis üyesinin yanında Tuncay Şahin'in Fahri Çakır'a söyledikleri yenilir yutulur değildir ve Fahri Çakır bunların hiçbirine itiraz etmemiştir.”dedi.

Fevai Arslan'ın açık destek verdiğini söyleyen Özsoy, “Milletvekili Fevai Arslan gönlünü Fahri Çakır'dan yana olduğunu söyledi. Diğerleri karışmayarak en doğrusunu yaptı.”dedi.

BÜYÜK YETERSİZ KALDI

Metin Büyük'ün dönemini değerlendiren Özsoy, Büyük'ün odayı temsil ettiğini ancak proje üretmede yetersiz kaldığını söyledi.

Özsoy, “Beraber yola çıktığım insanları yarı yolda bırakmadım. Kavgacı da değilim. Bizim Düzce'de duulmayan çok olay olmuştur ama dışarı yansıtmamışızdır. Odayı temsil etmiştir ancak eksiklikleri vardır. Proje üretmemiştir. Çok başarılı imalat yapmamıştır. Ertan Taşlı'yla iyi arkdaştır. Çıkıp da Ertan Taşlıyı desteklemesinde benim açımdan mahsuru yoktur.” diye konuştu.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLDİ

Seçim sürecinde bir çok entrika yapıldığını öne süren Özsoy, şöyle konuştu:

“Listelerin Başbakana yollanacağı, benim teşvike karşı olduğum söylendi. İl genel meclisinin rövanşının alındığı söylendi. Aba altında sopa göstermeler ve çok ciddi baskılar yapıldığını biliyorum. Bu süreçte çok değişiki entrikalar oldu. Ertan Taşlı'nın 15 oy bul, 16 ben veririm dediğini biliyorum. Fahri Çakır'ın baştan Ertan Taşlı'yla beraber olmadığını biliyorum. Ertan Taşlı'nın daha fazla meclis üyesi var şuan baktığınızda. Bu ticaret ve sanayi yönetim kurulu herkesin birbirne muhtaç haline geitirlmiş bir durumda. Bu menfaaat birlikteliği de çok uzun gitmez. Önümüzdeki günlerde de ortaya çıkar. Bu binanın temellerinin çok sağlam atılmadığını düşünüyorum. Fahri Çakır'ın gelir gelmez bir ivme kazandıracağını düşünmüyorum Ticaret Odası çok fazla temsil yeteneği gerektiren bir yer.Seçilmiş insana her zaman saygımız var. Ertan Taşlı'nın sağduyu davranmasını bekliyorum. Meclis başkanlığ kanunlarla seçilmiş bir yer değil. Yeniden seçilebilir. Çok dikkatli bir başkanlık yapmak gerekiyor. ”

ERTAN TAŞLI'YI DESTEKLEMEM

Özsoy başka partilerden siyasete gireceği yönündeki iddialara açıklık getirirken Metin Büyük ve Ertan Taşlı'nın ileri dönemlerde adaylığına ilişkinde konuştu.

Özsoy,“MHP'den benim belediye başkanı olacağım yönünde kasıtlı çıkılmış dedikodular. Benim aklımdan aday olmak geçmedi geçsede açık yüreklilikle söylerim. Ertan Taşlı Gelecekde aday olursa desteklemem. Tarzımız uymuyor. Benim Ak Parti de destekleyeceğim İbrahim Korkmaz ile Osman Çakır'dır. Fevai Arslan onlar gibi bir duruş sergileyemedi. Metin Büyük'ün her yere aday olma şansı olamayabilir. Kendisi nereye aday olacağını nereye olmayacağı bilir. Bir beklentisi varsa alt yapısını hazırlıyordur.” dedi.

BİZ METİN BÜYÜK'ÜN İMZASI İLE ÇAĞIRILDIK

Özsoy seçim sonrası işleyişte usul hatası yapıldığına da dikkat çekti.

Özsoy, “Burada usul hatası da yapmıştır. İşleyişte hata yapılmış. bunun için seçim kurula itirazda bulundum. TOBB'a yönetmeliğinde ticaret ve sanayi odasının üç gün içinde genel sekreter tarafından toplanır diye madde vardır. Hakim bey inceledi ve kararını birlik verebileceğini söyledi. Biz Metin Büyük'ün imzası ile çağrıldık. Mazbatalar alınmış , Metin Büyük'ün hiçbir yetkisi yok. Biz kavgalı başlamasın diye basına da yansıtmadık. Devir teslimin de bir usulü vardır.”diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR