CHP Milletvekili Adayları Zafer Teber ve İlknur Başak Tütüncü’nün 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimler için seçim turları sürüyor.
CHP adaylarının bu kez adresi Düzce Ziraat odası Başkanı Ramazan Öztürk oldu. Parti Yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette adaylar Öztürk’ten kendilerine destek vermesini istedi.

“Sorunlarımızı iletiyoruz fakat sorunlarımıza cevap alamıyoruz, muhalefete ihtiyacımız var”
Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Çok fazla sorunumuz var. Çok verimli topraklara sahibiz. Ziraat Odası olarak desteğimizi alamıyoruz. Sorunlarımızı iletiyoruz fakat sorunlarımıza cevap alamıyoruz. Muhalefet milletvekili olabilseydi sorunlarımız çok daha rahat çözülebilirdi. Örnek olarak Melen Suyu’ndan çiftçilerimizin hayvanları bu derelerden su içerdi fakat bu zamanda şimdi böyle bir imkanımız kalmadı. Barajdan Efteni Gölü’ne kadar hiç bir hayvanın bu dereye girme şansı yok. Hiçbir çiftçimizin bahçesini sulama imkanı bile kalmadı. Bu çok güzel oldu diyorlar. Fakat mağdur olan bizleriz. İstanbul’un suyu kirlenmesin diye yapılan bir yatırımdır. Göl projesi var. Gölün önüne set yapılarak suyu genişletilecek, çevre köyler sıkıntı içerisindedir. 7 bin dönüm meramız var. Bu meralar tamamen su altında kalacak ve hayvancılık burada bitecektir. Çiftçilerimizin tarlalarını su basacaktır. Böyle de bir endişemiz vardır. Sulak alan projesi komisyonundaydık. Yapılan toplantılarda Ziraat Odası olarak şer düştük fakat şer düştüğümüz için bizim arkadaşımız neden şer düşüyorsunuz diyerek soruşturma geçirdi. Görüşlerimizi açık beyan edemiyoruz. Onun, sizlerin bizlere çok ihtiyacı var. Tohum fiyatları belli. Mazot fiyatları belli. Artık çiftçimiz iş yapamaz oldu. Bu sorunlarımızı artık çözebilecek insanlara ihtiyacımız var”

“Yerli ve milli iseler şu bindikleri arabaları değiştirsinler”
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Zafer Teber, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben 3 sene önce de sizlerle burada konuşma fırsatı bulmuştum. O zaman konuştuklarımızın bazılarını yeniden tekrarlayacağım. Çünkü yine haklı çıktık diyeceğim. O gün birçok çiftçimiz de daha mesafeli bakıyordu konuya. Bugün mesele biraz daha derinleşince Yahu bu adamlar doğru söylüyor noktasına taşındı. Eğri oturup doğru konuşmamız gerekiyor. Şimdi biz o gün ne diyorduk? Çiftçi eziliyor diyorduk. Türk çiftçisi yok varsayılıyor diyorduk. Bizler ilkokul ve ortaokula giderken Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden bir tanesiydi. Önceleri sınırdan dışarıya hayvan kaçıran insanların haberlerini izliyorduk değil mi? Şimdi ne yapılıyor? Gürcistan’dan vücutlarına et sararak ülkeye girmeye çalışan insanların haberlerini gördük değil mi? Bu utanç verici bir durum değil mi? İthal etmediğimiz bir şey kalmadı. Devamlı bizlere ‘Milliyiz ve Yerliyiz’ dediler, insanları bunlarla kandırdılar. Millilikle ve yerlilikle şu kadar alakaları yok. En önce yerli ve milliyseler şu bindikleri arabaları değiştirsinler. Sen Alman arabasına bineceksin, Almanya tankın motorunu vermezse yolda kalacaksın, bir de buradan Almanya’ya sallayacaksın. Yok böyle bir şey. Biraz da sizler derinlemesine düşünün ve üyelerinize de perspektif sunun. Ben bu tarz bir konuşma yapmıştım. Bazılarınıza biraz sert bir konuşma gibi gelmişti. Aslında biraz yumuşak konuşma yapmışım. Artık ülke elden gidiyor arkadaşlar.”



“Kendi çiftçimizin sorunlarını gidermeden başkalarının çiftçileriyle işimiz olamaz”
Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan CHP Düzce Milletvekili 2. Sıra Adayı İlknur Başak Tütüncü de Düzce’de özellikle yaşanılan sorunları bildiklerini ve takipçisi olduklarını ifade etti.

Bu sorunların bu hükümet olduğu sürece daha da devam edeceğini ifade eden Tütüncü, “Mevcut hükümet iktidara geldiğinden bu zamana kadar ülkemizde ekili 3 Milyon dönüm arazide azalma olmuş. Sudan’dan da yer kiralamışız. Sudanlı çiftçileri eğitecekmişiz ama bizlere bir şey yok. Ama, onlar orada kendilerine gelir sağlayacaklarmış. Tamam yapalım fakat önce kendi kapımızı süpürelim. Önce kendi vatandaşlarımızı memnun edelim. Tabi ki daha sonra gelişmekte olan ülkelere yardım ederiz. Zaten müslüman bir toplumuz. Bunlar zaten bizim toplumumuzun yapmayı arzu ettiği şeyler. Kendi kapımızı süpürmeliyiz, yani kendi çiftçimizin sorunlarını gidermeden başkalarının çiftçileriyle bizim işimiz olamaz. Çiftçilerimizin sorunlarını çözmeliyiz. Örnek vermek gerekirse Kanada’da mercimek ne arardı? Geldiler bizim buradaki mercimeklerimizi nasıl yetiştirdiğimizi gördüler. Kendileri üretmeye başladılar ve bizlere şimdi Kanada’dan mercimek geliyor. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Samanı bile ithal ediyoruz. Mısır ithal ediyoruz. Bunlar GDO’lu mu değil mi kontrol bile etmiyoruz. İşte bizim partimizin tarım politikalarında bunlar yok. Üreten bir millet olacağız. Kendi çiftçisine sahip çıkan bir hükümet anlayışı ile hareket ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğrafının ardından Cumhuriyet Halk Partisi heyeti Ziraat Odası’ndan ayrıldı.

Haber: Ö.YILMAZ