MHP İl Başkanlığı Basın yayın sorumlusu Oğuz Özyiğit,  Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) hedefe aldı. Eleştirinin konusu ise akşam Müftülük salonunda yapılacak olan konferans oldu.
Özyiğit,  Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) üyelerine konferansla ilgili kısa mesajla bilgi vermesinin tarafsızlık ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Özyiğit, Yapılan eleştiride “Kuruluş amacı Ticari faaliyet gösteren kişi ve kurumların iş akışlarını düzene sokmak ve ticari şirketlere bir düzen getirmek olan Ticaret Odasının, tüzüğünün hiçbir yerinde Siyasi faaliyetlerde bulunur ibaresi bulunmamasına rağmen, siyaseten tarafsız bir kurum nitelik taşıması gerekirken, maalesef üyelerine siyasi içerik taşıyan konferans, miting vesaire gibi duyuruları kısa mesaj yöntemiyle ilettiğini görmekteyiz. Kurumun masrafları, şirket ortaklarından siyasi görüş ayrımı yapılmadan toplanmasına rağmen, Düzce Ticaret Odası AKP seçim ofisi gibi çalışmaktadır.”ifadelerini kullandı.

Açıklamada Ticaret Odası yöneticilerini ve Ticaret Odası Başkanını uyardıklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Basın Sözcüsü Oğuz Özyiğit,  TSO’dan beklentilerini de “Ticaret Odası kendi siyasi görüşlerinden farklı kişilerinde üye olarak bulunduğunu unutmamalarını, bundan sonraki faaliyet ve mesajlarında tarafsız hareket edeceklerini umuyoruz.” şeklinde dile getirdi.

Haber:Y.SEVER