AK Parti’de ilk olarak 12 Kasım tarihinde sona ereceği ifade edilen ancak 16 Kasım’a uzatılan aday adaylığı başvurularına bir yenisi daha eklendi. İnşaat Mühendisi Salih Pak, aday adaylığını açıklayarak yarışta bende varım dedi.
 
Basın mensuplarıyla yemekli toplantı da biraraya gelen Salih Pak, açıklamalarına 12 Kasım Düzce depreminde kaybettiklerimi anarak başladı. Pak,” Bugün 12 Kasım Düzce depreminin 19’ncu yıldönümü. Buradan depremde hayatını kaybetmiş değerli hemşerilerime Allah’tan rahmet, değerli aileleri ve tüm Düzcelilere de baş sağlığı diliyorum” dedi.


 
Pak, aday adaylığı sürecini kendi içerisinde yaptığı değerlendirmelerin ardından şekillendirdiğini belirttiği açıklamalarının devamında, “Niyetimin akabinde gerçekleştiriyor olduğum bu durumun müstakbel hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Benliğimin vücudumda oturmaya başladığı ilk yıllardan beri mantığım ve düşüncelerim, şahsım üzerinde tüm yaşam tarzımın şeklini belirlemiş, zikriyatımın ve fikriyatımın belirli kaidelere oturmasını sağlamıştır. Bu şekilde de süregelen yaşam tarzımın devamını oluşturmuştur” diye konuştu.
 


İş temposundan ötürü siyasi arena da bulunamamasına karşın, siyasi süreçleri takip etmeyi sürekli sürdürdüğüne değinen Pak, şöyle konuştu.
“Yoğun iş tempomuz nedeniyle siyasi arena da bugüne kadar aktif bir rol almayışımız siyasi süreçlerin takibini hiçbir zaman engellememiştir. Gelişen siyasi gidişat mühendislik ilmiyle hareket edilen bir hizmet anlayışının memleketimde daha uygun sonuçlar doğuracağı düşüncesinin doğruluğunu maalesef pekiştirmiştir. Şahsımında göreve aday olma sorumluluğunu ortaya çıkarmıştır. Rabbim nasip eder de niyetim daim olursa rızasını kazanacağım yolda eylesin. Rıza göstermediği yollara düşürmesin. Aday adaylığımız memleketimize hayırlı olsun.”

Salih Pak, basın açıklamasının ardından, aday adaylığı başvurusunda bulunmak için AK Parti İl Başkanlığına geçerek, dosyasını İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Sekreteri Abdullah Atabaş'a teslim etti.