MHP İl Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe'nin mevcut kelime haznesiyle felsefe yapılamayacağı sözlerine tepki göstererek, parti binasına astığı ‘Osmanlıca felsefe yapıyoruz’ cümlesinin bulunduğu ve yine üzerinde Osmanlıca ‘Hırsız’ yazan pankart mahkeme kararıyla indirildi.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından 4 eski bakan hakkında devam eden soruşturma sebebiyle verilen gerekçeli mahkeme kararının ardından pankartı indirmek için İtfaiye ekipleri parti binasının önüne geldi.

Pankartı indirmek için gelen itfaiye ekiplerini Başta İl Başkanı Abdullah Danışmaz olmak üzere partililer parti binasının çatısında bekledi.

Pankartı indirmek için itfaiye görevlisi aracın merdiveniyle çatıya doğru çıktığı sırada partililer pankartı kendileri topladı ve yerine Türk bayrağı açarak alkışlarla durumu protesto etti.



İtfaiye görevlisinin aşağıya inmesinin ardından MHP’liler pankartı kısa süreli de olsa yeniden açtı.
Pankartın kaldırılmasının ardından MHP İl Başkanı Danışmaz, mahkemenin gerekçeli kararını okudu ve kaldırılma sebebinin devam eden soruşturma kapsamında bir şeyleri ima ettiğini düşünenlerin şikayeti üzerine indirildiğini söyledi.

Haber;Y.SEVER