Saadet partisi İl Divan toplantısını yaptı. Parti binasında yapılan toplantıda Saadet partisi İl Başkanı Birkan Mertol, milletvekilleri ve belediye başkanlarını topa tuttu.

 

Gündeme dair konuşan Mertol, Önce İsrail’in yaptığı saldırıları kınayarak faturayı hükümete kesti. Son günlerde gündemden düşmeyen Müdür atamaları ile ilgili de konuşan Saadet Partisi İl Başkanı, Paralel yapıyı temizlemek adına eğitimde katliam yapıldığını söyledi.

 

 

PARALEL YAPI İÇİN EĞİTİM KATLEDİLİYOR!

 

Mertol,” Bir sisteme geçtiler o sistemde sendika bir taraftan milli eğitim müdürlüğü bir taraftan okul müdürleri atamaları yapılıyor. Buradan soruyorum Düzceli hemşerilerime paralel yapıyı temizlemek adına eğitimde katliam yapıyorsunuz. Yaptığınız doğru değildir. Bu şekilde Düzce’de eğitim kalitesi artmaz. Zaten 2002 den bu yana 4 dönemdir. 5-6 tane milli eğitim bakanı değişti. Bugün milli eğitimde milli eğitimin millisi milli piyango teşkilatının olduğu kadar millidir. Milli eğitimde olması gereken önce ahlak sonra maneviyattır” dedi.

 

 

MAALESEF DÜZCE HİZMET ALAMIYOR

 

 

Milletvekillerinin basın karşısında yaptığı hükümeti eleştirel konuşmaları da sanki muhalefet partisi vekilisiniz şeklinde yorumlayan Mertol,” 2012’den beri ne yaptınız ki.. 2015 seçilerinde yine aday olacaksınız” dedi.

 

Mertol, “Milletvekilleri de belediye başkanı da il genel meclisi başkanı da AK Parti’den. Ama maalesef Düzce hizmet alamıyor. Alması da mümkün değil. Milletvekili üniversiteyle kavga ederse, onlar birbiri ile kavga eder.2015 seçimlerine az kaldı yarım yamalak yatırımları bitirin diyoruz.” diye konuştu.

 

HER İŞ BİTTİ DE SIRA GEZMEYE GELDİ

 

Mertol’un Belediye başkanı Mehmet Keleş’i de sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:
“ Düzce Belediyesine audi araç almak ve ramazanda bir ulusal kanalı çağırarak Düzce’den yayın yapmanın dışında şimdiye kadar Düzce’de yapılan bir şey yok. Ama düzce belediye başkanı yurt dışı gezilerinde Karadeniz gezilerinde görüyoruz. Sanki Düzce’de her iş bitmiş de sıra gezmeye gelmiş. Düzce belediye başkanı bir icraat yapmamaktadır.”

 

 

BOL BOL İSRAF

 

 

Keleş’in kendisinden önceki dönemden kalan borçları bahane edip onun arkasına saklandığını ifade eden Mertol, belediye başkanının vaatten başka Düzce’ye bir şey vermediğini savundu. Mertol, “ bol bol vaade bulunuyor, Konuralp Düzce’nin kimliği olacak diyor. Gedip bakın Konuralpliler Düzce’ye bağlandığına bin pişman. 3 aydır yolları bine yapılmadı. Para yok pul yok diyecen israfa geldiğinde bol bol israf edeceksin.” ifadesini kullandı.

 

Mertol, ilçe belediye başkanlarının da araç saltanı içinde olduklarını ve hiçbir icraat yapmadıklarını iddia etti.

HABER; S.KAŞKIR