Çarşamba günü Ankara’da partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan Metin Kaşıkoğlu, toplantı ve Ankara’da yaptığı temaslarla ilgili basına bilgi verdi.
Kaşıkoğlu, Genişletilmiş il başkanları toplantısında milletvekillerinin yaz programları ve ramazan ayında yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti.
Halkla Birebir Görüşülecek
Kaşıkoğlu, “Toplantıda ağırlıklı olarak yaklaşan ramazan ayı ve parlamentonun tatile girmesiyle milletvekillerinin bölgelerinde yapacakları çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. İl il parti faaliyetlerinin tartışıldığı toplantının son derece faydalı olduğu kanaatindeyim. Başbakanımız siyasi gündem konusunda sıkıntı yaşayan muhalefetin iftira ve karalama kampanyasına başlattığı bugünlerde milletvekillerimizin yaz tatilini iyi kullanarak, halkımızla birebir görüşmesi noktasında bizlere talimatları oldu. Bu talimatlar doğrultusunda milletvekillimizin programlarını belirleyeceğiz. Başbakanımızın ayrıca ramazanın manevi iklimine uygun geçirilmesi noktasında da talimatlar verdi.” dedi.
Kaşıkoğlu , Ankara’da kredi ve yurtlar genel müdürlüğü ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın Düzce’de devam eden ve  yapılması planlanan projelerle ilgili görüşmelerde bulundukları söyledi.
500 Kişilik Ek Yurt
Kaşıkoğlu, “Toplantı sonrasında Ankara’da kredi yurtlar genel müdürü ve Gençlik Ve Spor Bakanlığı ile görüşmelerimiz oldu. Bu temaslarımızda kredi yurtlar genel müdürlüğü ile bizim şuanda yürütmekte olduğumuz bazı projelerin takibi ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Özellikle üniversite kampusu içerisinde bin 400 kişilik yurda ek olarak 500 kişilik bir yurt yapımı söz konusu. Bununla ilgili gelişmelerle Soğancı’da bulunan Avni Akyol Öğrenci yurdu olarak bilinen ama son derece fiziki koşulları yetersiz prefabrik yapıların yerine modern bir yurt binası yapılabilmesi noktasında talebimizi ilettik. Bu yıl söz konusu olmasa da gelecek yıl programa alınarak modern bir yurt binasının inşa edileceği ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaşmak isterim. Gençlik ve spor bakanlığında 2012 yatırım programında bir modern spor salonu ve yüzme havuzu projemiz vardı. O projelerin takibi ile ilgili görüşmelerde bulunduk.”diye konuştu.
Şenliğe Bakan Gelecek
Pazar günü düzenlenecek Ak Parti Şenliğini büyük bir coşku ile kutlamayı planladıklarını dile getiren Kaşıkoğlu, Şenliğe Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılacağını söyledi.

Kaşıkoğlu, “Bu yıl ilk kez Kaynaşlı Gırgın çayırında ak parti yaz şenliği düzenleyeceğiz. Bu şenliğe bütün halkımız davetli. Orada bir kısım mahalli sanatçılarımızla sahne alarak coşkumuza coşku katacak. Aile ve sosyal politikalar bakanımız Fatma Şahin de şenliğimizde onur konuğumuz olarak katılacak.”dedi.

Kurtulmuş Çok Değerli Bir Siyasetçi

Ak Parti ve Has Parti’nin birleşmesi ile ilgili görüşlerini de paylaşan Kaşıkoğlu, “Kendi şahsi düşüncemi belirtmem gerekirse beni son derece mutlu eden bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. Siyasete aynı pencereden bakmaya becerebilen aynı değerler sisteminde siyaset yapan partilerin bölük pörçük şekilde siyaset yapmalarını doğru bulmuyorum. Numan Kurtulmuş çok değerli bir siyasetçidir. Müşterek paydaları yakın olan siyasi partilerin birleşmesi kamuoyu bazında da çok olumlu algılandığını görmek bizleri de mutlu ediyor. Umarım bu parçalanmış siyaset anlayışının ortadan kaldırılmasına olumlu katkıları olur.” Şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR