KELEŞ HALKA ODAKLANDI

Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday adayı olacağını açıklayan Mehmet Keleş bayram boyunca esnaf ile bir araya geldi. Bayramda protokol ve parti bayramlaşmalarını es geçen ve halka yoğunlaşan Keleş, geçmişteki icraatlarını ve gelecekteki projelerini anlatarak vatandaştan bir kez daha kendisini başkanlık koltuğuna taşıması için destek istedi. Bir belediye başkanının en az iki dönem görevde kalması gerektiği görüşünü savunan ve bu doğrultuda “Daha yapacaklarım var” diyen Keleş'in partiden oluru alması halinde halkı ikna noktasında kendisine güveni biliniyor. Kamuoyu anketlerinde adı her zaman ilk sırada yer alan Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, aday adaylığı süresince kimse ile siyasi polemiğe girmeden yerel seçim çalışmalarına devam ediyor. Mevcut Başkan İsmail Bayram'dan daha iyi başkanlık yaptığını sık sık dillendiren Keleş, gerekçe olarak ise kendi döneminde yapılanlarla Bayram döneminde yapılanları gösteriyor. Kendi döneminden kalan projelerin hala hayata geçirilememiş olmasını eksiklik olarak niteleyen Düzce'nin eski Başkanı Mehmet Keleş, partisinden vize alıp halkın da tekrar başkanlığa taşıması halinde Düzce'nin daha iyi yerlere geleceğini savunuyor.

YİNE SOĞUK RÜZGÂRLAR ESİYOR

Keleş'in halkın nabzını yokladığı şu günlerde AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ile arasında yine soğuk rüzgârlar estiği konuşuluyor. Bayramın ikinci günü gerçekleşen AK Parti'nin bayramlaşma törenine katılmayan Mehmet Keleş'in, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun oğlunun sünnetine de davet edilmemesi bu görüşü kuvvetlendirdi. Başkanlığının son günlerinde o dönem Milletvekili olan Metin Kaşıkoğlu ile arası açılan Keleş, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla aradaki buzları eritmiş ve Kaşıkoğlu ile tekrar el sıkışmıştı. Kızının düğününe Kaşıkoğlu'nun da katılması ise barışın sağlandığının kanıtı olarak yorumlanmıştı. Ancak aradan geçen zamanda Keleş ile Kaşıkoğlu'nun arası bir kez daha açıldı.

İKİSİ DE O KOLTUĞU İSTİYOR

AK Parti'nin bayramlaşma töreninde İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun aday adaylarına sert uyarılarda bulunduğu konuşmasındaki hedef ismin Keleş olduğu gündeme geldi. Kaşıkoğlu bu iddiaları “Genel bir açıklamaydı” diyerek yalanlarken Keleş ise yorum yapmaktan kaçınıyor. Mehmet Keleş ve Metin Kaşıkoğlu'nun arasında esen soğuk rüzgârların her iki siyasetçinin de belediye başkanlığı koltuğunu istemesinden kaynaklandığı görüşü ön plana çıkarken Kaşıkoğlu'nun
bayramdaki çıkışının güçlü adayları vazgeçirme çabası olarak da yorumlanıyor.

Kaşıkoğlu yaptığı sert siyasi açıklamalar ile gündemde kalmaya çalışırken, Mehmet Keleş ise tüm gelişmelere karşı sessizliğini koruyarak esnaf ve halk ile bir araya gelmeye devam ediyor. 




Haber: M. YILMAZ