“Sonuçlar şok yaşattı”
 
12 Haziran Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Düzce 1. sıra milletvekili adayı olan Selçuk Yanmaz, düzenlediği basın toplantısında seçimlerde alınan sonuçların kendisinde ve parti camiasında şok yaşattığını belirtti.
 
Yanmaz, ''Asla köşeme çekilip parti çalışmalarından uzak kalmayacağım. Sonuçlar şok yaşattı. Şaşkınlık geçirdik. Ancak o dönem bitti. Halkın kararına saygı duyuyorum. Görüşlerimizi iyi anlatamadığımızı ya da geniş kitleler tarafından paylaşılmadığını düşünüyorum. İnşallah halkın tercihi doğrudur, yanılmazlar. Kimbilir, bizim göremediklerimizi görmüşlerdir, sonu iyi olur, pişmanlık duymazlar. Ancak gelişmeler şimdiden hiç parlak görünmüyor.” Dedi.

“Kişiye bağlı siyaset partiye zarar verir”

Akçakoca teşkilatındaki gelişmelerin seçim döneminde partiye çok büyük zararı olduğunu savunan Yanmaz, ''Arkadaşlarımız partiye zarar vermişlerdir. İlçe yönetimi ile çalışma olanağı bulamamış, uyumsuzluk yaşamış olabilirler. Vekille çalışabilirlerdi. Kişiye bağlı olarak yapılan siyaset partiye zarar verir. Genel seçimlerde partiye katkı sunmayacaksınız da ne zaman sunacaksınız? Bu olumsuzluğa Düzce'nin tavrı da eklenince büyük sıkıntı yaşadım. Ancak partinin önde gelenleri özellikle bu dinamiği harekete geçirmediler” ifadelerini kullandı.

 AK Parti örneği

“Herkesin çalışmak için birinci sırada mı olması gerekir?” diyen Yanmaz, “AK Parti örneği önümüzde duruyor. Temayülde birinci olan aday gösterilmedi ancak bir nefer gibi çalıştı, katkılarını saklamadı. Biz de de böyle olmasını arzu ederdim'' diye konuştu.

“Listeye katkı vereceğim”

Siyasi düşüncelerini de aktaran Yanmaz, '' Her partili gibi ben de başarılı olabilecek, vizyon sahibi bir listenin oluşmasına katkı vereceğim. Bununla ilgili görüş ve temaslarım olacaktır. Bazı arkadaşlarla istişarelerde bulunuyoruz. Akçakoca teşkilatında bir yenilik çalışması yapılmakta. Beklentim uyumlu ve geniş kitlenin desteğini almış bir yönetimin oluşacağı yönündedir” şeklinde konuştu.

“Parti içi sorunlar partide konuşulur

“İl yönetimi ile ilgili olarak adımı başkanlığa oynayacak söylentileri oldu” diyen Yanmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asla doğru değil. Yönetimde bir görev olabilir. Olumsuzluklar üzerinden kendilerine rant sağlamak isteyenlerin konuşmalarını ciddiye almıyorum. Onlar kendi dönemlerinde ve adaylıklarında yaşadıklarını bir önlerine koymalılar. Ne yaptılar ki seçim sürecinde gidip çok da uygun olmayan bir mekanda siyasi değerlendirmelerde bulunuyorlar. Parti içi sorunlar partide konuşulur. '' dedi.

Haber; R. BAL