CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, 16 Nisan’da yeni anayasa değişikliği için yapılacak olan referandum hakkında yazılı açıklama yaptı.
 
Güç zehirlenmesi yaşamayacak olan bir siyasetçi olduğunu düşünmüyoruz
Partili Cumhurbaşkanlığı’na kim aday olursa olsun bu şartlarda kabul etmelerinin mümkün olmadığını yineleyen Tozan, “Referandum sürecinde hiçbir açıklamamız Cumhuriyet Halk Partisi siyaseti adına değil, milletimizin tamamına hitaben olacaktır. Konu siyaset ve Partiler üstü bir hal almıştır. Bu kadar yetki bir insan için çok fazladır. Konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsı ile alakalı da değildir. Yeni anayasa taslağındaki yetkiler ile güç zehirlenmesi yaşamayacak olan bir siyasetçi olduğunu düşünmüyor ve olduğunu iddia edenlere inanmıyoruz. Millet olarak tarih boyunca Adaleti her şeyin üstünde tutmuş bir Devlet geleneğinden geliyoruz. Yeni Anayasa Taslağında ise adaleti tesisle görevli kurumların tamamının siyasi iradeye teslim edileceği görülüyor.” dedi.
 
Adaletin insanoğlu için olmazsa olmaz olduğunu belirten Tozan, “Adaleti tesisle görevli kurumların her hangi bir siyasi iradenin tahakkümü altına girmesinin kabul edilebilir yanı yoktur, hatta en küçük tarafını belli etmesinde dahi adaletin tecellisi şaşabilmektedir.” İfadelerini kullandı.