Tüzük gereği milletvekili adaylarının yüzde 85’ini önseçim ile belirleyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi, hangi illerde önseçim, hangi illerde merkez yoklaması yapacağını bir bir belirlemeye başladı.

PARTİ MECLİSİ KARAR VERECEK

Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarının yaptığı ve 15 Şubat’ta parti meclisi onayına sunulacak olan taslak basına da sızdı. Bu taslağa göre Milletvekili çıkaramadığı ve son yerel seçimde oy kaybı yaşadığı Düzce’de milletvekili adaylarını parti meclisi belirleyecek.


Seçim yaklaştıkça Cumhuriyet halk partisinde de bir hareketlenme başladı. Aday ismi netleşmese de partinin Kadın kolları ve ilçe teşkilatları erken sahaya inerek halka buluşmaya toplantılarına başladı.


KULİSLER BAŞLADI

İktidar partisi Düzce’de en az 60 milletvekili aday adayı olabileceğini söyleyerek iddialı açıklamalarda bulunurken, muhalefet partileri de bu seçimlerde iddialı. Saadet Partisi 32 Milletvekili aday adayı olduğunu açıklarken, CHP ‘de de tatlı bir telaş başlamışa benziyor. Partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre;  30 Mart seçimlerinde CHP’den Belediye başkanı adayı olan Basri Karslıoğlu’nun milletvekilliğine sıcak baktığı biliyor. Öyle ki yerel seçimlerde “benim gönlümde milletvekilliği var” şeklinde açıklama yapan Karslıoğlu’nun genel seçimlerde adaylığını koyacağı düşünülüyor. Yine 30 mart yerel seçimlerde CHP Belediye Meclis Adayı olan Faruk Darıyerli, CHP’den birinci sıra İl Genel meclis adayı Ahmet Kurtuluş ismi Milletvekili adaylığında geçenlerden…

BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA…

Yerel seçimlerde CHP’den belediye başkanlığına oynayan isimlerinde bu seçimlerde milletvekilliğine talip olduğu konuşuluyor. Akçakoca’da belediye başkanlığını kaybeden Fikret Albayrak, Kaynaşlı belediye başkanlığı adayı olan eski ilçe başkanı Cemal Çapar ve Gölyaka belediye başkan adayı Abdullah Şahin’in de Milletvekilliğine göz kırptığı öğrenildi.
Bu isimlerin yanı sıra CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ve doktor Ali Fuat Şaşoğlu’nun da CHP’den milletvekili aday adayı olacağı konuşuluyor. 

HABER;S.KAŞKIR