Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu kez istifa Boğaziçi’nden geldi. İl ve ilçe kongrelerini tamamlayarak yenileme süreci devam eden partide Boğaziçi Belde teşkilatından gelen istifa şaşırttı. Daha önce Akçakoca’da ilçe kongresinin ardından 1’i meclis üyesi olmak üzere 6 partili, seçilen yeni yönetimin ardından istifasını sunmuştu. Bu sabah ise Boğaziçi belde başkanı Selman Dilmen, kendisi ile birlikte Uğur Şimşek, İsmail Soyer adlı 2 parti üyesinin istifa ettiklerini açıkladı.  Dilmen’in istifa gerekçesi ise oldukça farklıydı. Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bugünlerde her gün gelen şehit haberlerine kayıtsız kalamayan Dilmen, böyle bir ortamda siyaset yapmak istemediğini belirtti ve bu nedenle istifa ettiğini söyledi.

Öte yandan konuyla ilgili bilgi aldığımız parti il yönetimi istifa edenlerden Uğur Şimşek’in uzun süredir sosyal medyada paylaşımlarının takip edildiği ve parti tüzüğüne aykırı davranmaktan ihraç edilmesinin gündemde olduğunu açıkladı. İl Kongresini yeni tamamlayan CHP’de disiplin kurulunun yeni oluştuğu ve Şimşek’in zaten partiye muhalefetten disipline verileceği belirtildi. 

CHP’DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

Yine istifa haberlerinin ardından CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile Merkez İlçe Başkanı Aladdin Duran basın toplantısı düzenledi. Tozan, belde başkanına ulaşamadıklarını ancak diğer üyelerinin istifa etmediğini söyledi.  İstifa dilekçesinin merkez ilçe başkanlığına ulaşmadığını ifade eden Tozan; CHP tüzüğüne göre istifaların geçerli olmadığını söyledi.


Tozan ayrıca CHP’de kongrelerle yenilenme sürecinin devam ettiğine dikkat çekti ve önümüzdeki günlerde belde kongresinin yapılacağını kayderek istifayı  çok dikkate almadıklarını belirtti.

Merkez ilçe Başkanı Alaaddin Duran ise belde başkanının bir anlık öfke ile istifa ettiğini söyledi ve kendisini ikna edeceklerini belirtti.

Haber;S.KAŞKIR