29 Mart seçimlerine az bir süre kala partilerde seçimler için kolları sıvamaya başladı. Düzce'deki siyasi parti il temsilciliklerinde aday adaylığı süreci devam ederken özellikle Ak Parti de geçtiğimiz hafta içinde aday adaylığı başvurusunda bulunanların isimleri açıklanmıştı. Özellikle parti İl Başkan adayını seçmek için bir haftadır Ankara'da fazla mesai yapıyor. Mevcut Başkan Mehmet Keleş için partinin il teşkilatı Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeler yapıyor. Bu arada parti içinde aday adaylığı başvurusunda bulunan İsmail Bayram, mevcut Başkan Mehmet Keleş ve Mimar Ali Ergün dışında birkaç isim daha konuşuluyor.

Muhalefet partisi olan CHP'de de isimlerin bu hafta içinde netleşmesi bekleniyor. Son yaptığı açıklamada İl Başkanı Zekeriya Tozan, isimlerin yavaş yavaş netleştiğini ama bu isimlerin açıklanması için CHP Samsun Milletvekili Suat Binici'nin Düzce'ye gelmesinin beklendiğini söylemişti.

MHP de ise şimdilik fazla bir kıpırdama olmadı. MHP'nin de aday konusunda isimlerini netleştirmesinin ardından bu adayları bu hafta içinde açıklaması bekleniyor

Saadet Partisi de boş durmuyor. Parti yaptığı açıklamada üç ilçenin isimlerini açıklamış diğer isimlerin ise bu hafta içinde açıklanacağını ifade etmişti.

Partilerin yerel seçimler için hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken özellikle önümüzdeki bir haftalık süre içerisinde isimlerin tam olarak açıklanması bekleniyor. Açıklanacak isimlerin Düzce içinde nasıl yankılanacağı ise isimlerin açıklanmasının ardından belli olacak.