29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi siyasi partiler hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan yerel seçimlerde partilerine yapılacak olan aday adaylığı müracaatlarına ilişkin verdiği bilgilerde Belediye başkanlıkları, İl Genel Meclis üyeleri, ve Belediye Meclis Üyeleri için müracaatların 10 Kasım itibari ile başladığını belirtirken Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 3 bin YTL, İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 750 YTL, Belde Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 400 YTL, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis Üyelikleri aday adaylığı için 250 YTL başvuru ücreti alınacağını kaydetti.

CHP Genel Merkezi ise il başkanlıklarına yolladığı genelgede il, ilçe ve belde başkanlıkları, yönetim kurulu, belediye ve il genel meclisi üyelerinden belediye başkan adaylığına talip olanların 30 Kasım Pazar gününe kadar görevlerinden istifa etmesi istendi. Genelgede görevlerinden istifa etmeyenlerin aday gösterilmeyeceği vurgulandı.

MHP Düzce İl Teşkilatı'nın ilçe ve belde başkanlıkları ile belediye meclisi ve il genel meclis üyelikleri aday adaylığı için isimleri belirlediği ve genel merkeze gönderdiği bilgisine ulaşılırken, İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın aday adayı olarak gösterilen isimleri şuan için kamuoyuyla paylaşmayı düşünmediği öğrenildi.

Öte yandan, Düzce'de Ak Parti'ye karşı CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın çağrısı üzerine bir araya gelen 7 siyasi parti il başkanı belediye başkanlığı aday adaylığı için tek bir aday çıkarmak amacıyla görüşmelerin tüm hızıyla sürdürürken, partilerin aday adayı olarak kimi gösterecekleri merakla bekleniyor.