Yerel Seçimlere az bir süre kala Düzce'deki siyasi parti il başkanlıklarının aday konusunda belirsiz davranması dikkatlerden kaçmıyor. Bütün partiler oy potansiyeli fazla olabilecek adaylar üzerinde yoğunlaşırken partilerin isim araştırmaları bu doğrultuda tüm hızıyla sürüyor.

Düzce Belediye Başkanlığı için iktidar partisinde Mevcut Başkan Mehmet Keleş'in ismi ön plana çıkarken, Ana Muhalefet Partisi CHP 'de şuanda tek aday olarak Avukat Ahmet Kurtuluş'un adı geçiyor. Belediye başkan aday adayları konusunda sessizliğini koruyan Milliyetçi Hareket Partisi ise aday isimleri netleşmeden açıklama yapmaktan kaçınırken, MHP kulislerinde aday isimlerinin açıklanması için henüz erken olduğu görüşü savunuluyor.

Özellikle merkez belediye başkanlığı için muhalefet partilerinin aday isimleri kamuoyunda merakla beklenirken, siyasi partilerin ilçe belediye başkanlığı koltuğuna aday göstermeyi planladığı isimler de yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. CHP Yığılca Belediye Başkan aday adayı olarak Bünyamin Şahin ismini kesin olarak açıklarken Akçakoca için ise CHP kulislerinde Fikret Albayrak ismi üzerinde durulduğu konuşuluyor.

Ak Parti'de Kaynaşlı ve Akçakoca dışında diğer ilçelerde görev yapan belediye başkanları tekrar aday olmayı düşündüklerini açıklarken, CHP'nin Akçakoca ve Yığılca dışındaki ilçelerde aday belirleme çalışmaları devam ediyor. Yerel seçimler öncesi bir çok parti aday açıklama konusunda tedbiri elden bırakmazken kamuoyuna açıklanacak isimler merakla bekleniyor.