Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde partilerde yerel seçim hazırlıklarına başlıyor. Özelikle İktidar partisi olan Ak Parti'de ilçe kongreleri de 5 Ekim'de başlarken bayramlaşma programlarında parti üyeleriyle bir araya gelen parti başkanları, yerel seçim hazırlıklarına başlayacaklarının belirtilerini ortaya koydu. Ak Parti'de kongreler öncesi parti içinde seçim stratejileri üzerinde görüş alış verişlerinde bulunulurken özellikle partinin yerel seçimler öncesinde nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Muhalefet partilerinden Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı da bayramın ikinci gününde yapılan bayramlaşma programında yerel seçim hazırlıklarına başlayacaklarının sinyallerini verirken özellikle CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, bayramlaşma programında bayram tatilinin ardından vatandaşlar ve partililerle sıkı ilişkilere girerek kendilerine oy veren Düzcelilerle birlikte hareket edeceklerini söylemiş ve bu açıklamalarla bayram sonrasında yerel seçim hazırlıklarına başlayacaklarının belirtilerini göstermişti.

Muhalefet partileri arasında yer alan Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı da yine bayramın ikinci gününde yaptığı bayramlaşma programında da Ak Parti'nin en büyük alternatifinin MHP olduğu açıklamaları yapılmıştı. MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'da programda yaptığı açıklamada yerel seçimlerin yaklaştığını vurgulayarak şimdiden parti politikalarının belirlenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Düzce'deki diğer partilerden olan Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nde de düzenlenen bayramlaşma programında ana konu yaklaşan yerel seçimler olmuş, seçim stratejisi ve özellikle belediye başkanlığı konusunda isimlerin kimler olacağı konusu konuşulmuştu.

Partiler yerel seçim hazırlıklarına başlarken hangi stratejilerin ön plana çıkacağı ve partilerin hangi yolları izleyecekleri ise bayram sonrasında yapılacak olan görüşmeler sonrasında ortaya çıkacak.