Yaklaşık 2 aydır süren aday adaylık maratonu büyük yarış ve stresle siyasette var olmak yâda olmamak arasında sürerken, yarışın son bir haftasına yani sonucun belli olacağı noktaya gelindi.
24 NİSAN’DA İLAN EDİLECEK
YSK’nın seçim takvimi 10 Mart’ta başladı. Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak siyasi partiler, aday listelerini 7 Nisan'da en geç saat 17.00'ye kadar YSK'ya verecek, 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek.
Siyasi partilerde heyecan doruğa çıkmaya başladı. 4 gün sonra verilecek listeler şimdiden merak ve tahmin ediliyor ama gerçeği kimse bilmiyor. Deyim yerindeyse 4 gün sonra ise dananın kuyruğu kopacak. Onlarca aday adayı, partilerinden milletvekili adayı olup olmadığını öğrenecek.  
EN ÇOK MERAK EDİLEN LİSTE
En çok merak edilen liste hiç kuşkusuz Ak Parti. 66 aday adayının olduğu AK Parti’de aday adayları kadar rakip partilerde de meraklı bir bekleyiş var. Ak Parti’deki listenin 6 kişiye düşürüldüğü öğrenildi. Bu liste 3 kişiye indirilecek ve Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Düzce’de aday adayları listeye girebilmek için çabayı sürdürüyor.
 CHP’DE ADAYLAR BELLİ
CHP geçtiğimiz hafta sonu yaptığı ön seçimle adaylarını ilk belirleyen parti oldu. Birinci sıra Zafer Teber, ikinci sıra Ali Fuat Şaşoğlu ve üçüncü sıra Ömer Taşlı şeklinde Seçime girecek olan CHP’de bugünlerde program çalışmaları sürüyor. CHP Düzce’de 6 Haziran Pazartesi’nden itibaren sahaya inecek. CHP öncelikle başta basın kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerle başlayacak.
MHP SESSİZ
Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise bu dönem 10 aday adayı çıktı.  Bu sıralar aday adayları, Ankara’nın görüşünü alacağı teşkilatlara yoğun ziyaretleri söz konusu. Kulis çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüren MHP’de ilk kez sanal ortamda temayül yoklaması yapıldı. MHP’de özellikle DÜzce’de ilk sırayı alacak aday merakla bekleniyor. Belirsizliğin sürdüğü MHP’de suskunluk 7 Nisan’da bozulacak.
Düzce’den 32 aday adayının olduğu Saadet Partisi’nde Temayül, mülakat ve telefon anketlerini tamamlanırken, gözler genel merkezin açıklayacağı isme çevrildi. 

Haber;S.KAŞKIR