Erken yerel seçim söylentileri sürerken, Düzce'deki tamamı AK Partili başkanlardan kimlerin ipi tekrar göğüsleyeceğini zaman gösterecek. Ancak bu süreçte sergilenen bazı gergin tavırlar, "Bu öfkenin nedeni ne?" sorusunu akıllara getirir oldu.

Son günlerde AK Parti'li bazı isimler ile ilgili gelen bilgiler doğrultusunda yapılan 'doğru' haberlerin, ya kaldırılmak istenmesi ya da telefonla haber merkezimiz aranarak 'Bu haber neden yapıldı?' şeklinde hesap sorulması sergilenen gerginliği irdelemeye açtı.

Hastalık ve istifa gibi konuların gündeme taşındığı ve hiçbir yorum katılmadan alınan bilgilerin yansıtıldığı haberlerle ilgili rahatsız olan kesimlerin haberin kaldırılmasını istemekle kalmayıp neden yapıldığına ilişkin sorgulama yapması alışılmamış bir süreçle karşı karşıya kalındığını gösterdi.

Çalışma ve projeleri konuşulmalı
24 Haziran Seçimleri'nin geride kalıp 1 yılda az bir süre içerisinde yeniden sandık başına gidilecek yerel seçimlere hazırlığın başladığı şu günlerde Düzce'de tamamı AK Partili olan belediye başkanlarının tekrar gönlünde başkanlık yattığı biliniyor. Bu doğrultuda partisi tarafından icraatları mercek altına alınacak olan başkanların, çalışma ve projeleri ile adından söz ettirmesi önem taşıyor.

Erdoğan: Belediye başkanlarından beklentimiz belli
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda yaptığı "Belediyelerimiz hakkında en ufak spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Belediye başkanlarından beklentimiz belli. Şehirlere yük olanı değil şehirlerin omuzlarındaki yükü alan bahane değil çözüm bulan kişiler olmalı. Bu yolda küsmek darılmak mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek kimseye yakışmaz. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu dönemde AK Parti'ye zarar verecek her tutum, her söz Türkiye'nin geleceğine vurulacak darbe olacaktır." uyarısı ise adaylık vizesinin ipuçlarını veriyor.

Haber: C.ÜSTÜNER