CHP Düzce İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. Kültür Merkezi’ndeki bayramlaşmanın ardından CHP İl Başkanlığı’na gelen Zekeriya Tozan burada partililerle bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan Tozan Kültür Merkezi’ndeki gündemi ve Hecinler’deki çöp sorununa değindi.

Kültür Merkezi gündemini değerlendirdi
Tozan, 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyerek ve AK Parti Van İl Başkanlığı’nda yapılan patlamayı ve terör girişimini kınayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Birlik, beraberlik ve demokrasiye saldırılar devam etmektedir. Ulusumuz layığıyla bunların üstesinden gelecektir. Bugün valiliğin bayramlaşmasındaydık. Muhalefet olarak değindiğimiz bitmeyen birçok sorun artık bitme aşamasında. En büyük problemlerden biri artık Kültür Merkezi’ydi bitti. Güzel, hoş, şık bir yer olmuş memnuniyet duyduk. Hastane de artık pazartesi günü faaliyete başlıyor. Hastalar artık muayeneye yeni hastaneye gidebilecekler”.

“3-4 bin vatandaşımız o kokuyu çekmek zorunda değil”
Hecinlerdeki çöp sorunu da değinen Tozan konuyla ilgili şunları kaydetti: “Heyet raporuyla orası tekrar açılmak isteniyor. Mahkeme kararlarına biz parti olarak saygı duyulmasını istiyoruz. Ama 3-4 bin vatandaşımız o kokuyu çekmek zorunda değil. O su İstanbul’u kirletecek. Bu bir gerçek. İski’yle İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin bir sorunu yoktur. İski Düzce’ye gelip insanların yaşam alanlarını kirletmeyen, yaşam alanlarını zora sokmayacak bir yerde bu sorunu çözebilecek her türlü tesisi yapmaya yetkilidir. Bu İski’nin problemidir ve o noktadan çözülmelidir. Bu şekilde girişimlerimiz olacak”.

Bayram mesajı
Son olarak bayram mesajı veren Tozan şunları söyledi: “Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını kutluyorum. Birlik beraberliğimizin, huzur ortamının, güven ortamının test edilmesini, kimsenin ötekileştirilmemesini, herkesin huzur içinde sevdikleriyle gelecek bayramlarını kutlamalarını arzu ediyorum.”

Haber; Ö. YILMAZ