Gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu Düzce'nin trafik sorunu, üniversite yolu, başhekim ataması ve belediye başkanlığı adaylığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Düzce'yi 11 senedir AK Parti'nin yönettiğini söyleyen Karslıoğlu, depremden sonra, deprem bölgesine yardım için çıkarılan iletişim vergisinin Düzce'de harcanmadığını, milletvekillerinin bu parayı almadığını veya alamadıklarını iddia etti. Depremden kalma sorunların aynen devam ettiğini ifade eden Karslıoğlu bunun sorumlusunun ise 11 yıldır Düzce'yi yönetenlerde aranması gerektiğini belirtti. Depremden sonra Belediye Başkanı seçilen Mehmet Keleş'i de eleştiren Karslıoğlu, Keleş'in göreve gelir gelmez caddeleri daralttığını ve trafik sorununa sebep olduğunu iddia etti.

DÜZCE'NİN ÖNÜNÜ KAPATTI

Karslıoğlu “ Depremin ardından daha geniş caddeler kurgulandı. Ancak Mehmet Keleş gelir gelmez 5 metre çekme mesafesini 2 metreye indirdi. Hastane caddesi buna bir örnektir. Her yere bina yaparak veya meydanları satarak Düzce'nin önünü kapatmıştır. Şu anda çok ciddi bir trafik sorunu var. Belediye ev yapanlarda garaj parası almaktadır bu paralar ile hangi mahalleye garaj yapılmıştır. Sorunlar bu şekilde devam ederse Düzce yaşanmaz bir hale gelecektir. Terminal falan o konulara girmiyorum onu zaten herkes biliyor. AK Parti'nin trafiği çözme gibi bir derdi yok. Olimpiyatlarının bile verilmemesinin en büyük nedeni trafik sorunudur” şeklinde konuştu.

Eski belediye binasının oraya yapılan binanın bir anlamının olmadığını ve onun yerine alana bir meydan yapılmasının ve altına otopark yapılmasının daha uygun olacağını söyledi. Şehirde trafiğin sıkışmış durumda olduğunu iddia eden Karslıoğlu “ Düzce'ye yazık oluyor. 10 sene sonra göreceğiz Düzce yaşanılır bir şehir olmaktan çıkacaktır.” dedi.


ETİK DEĞİL

İktidarın 2 kilometrelik bir üniversite yolunun yapmaktan aciz olduğunu söyleyen Karslıoğlı, Üniversite Hastanesine başhekim ataması konusunda “ Başhekim atamasını etik bulmuyorum. Başhekimin hastadan anlaması lazım” ifadesini kullandı.

Karslıoğlu üniversite ve hastane yolu için ise “ Hastane yolunu, üniversite yolunu becerikli bir muhtara verilseydi o bile yapardı” dedi.

BENİM ADIM ÖN PLANDA

Adı son günlerde Düzce Belediye Başkanlığı adayları arasında da geçen Karslıoğlu bu konu ile ilgili olarak ise halkın takdiri ifadelerini kullandı.

Karslıoğlu “ Partimiz iddialı olmak istiyor. Adaylık konusunda benim adım ön planda, halkta bir teveccüh var. Benim aday olacağım yönünde bir düşünce var. Tabi bizde Düzcelilerin teveccüh edeceği bir aday olmasını istiyoruz” dedi.

 

Haber; M.YILMAZ