CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü ve Kadın Kolları Başkanı Buket Kapoğlu, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Kadın Doğum Ünitesi'nde yeni doğum yapan annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Annelere geçmiş olsun dileklerini ileten Tütüncü ve Kapoğlu, bebekler için hediye bıraktı.

Kapoğlu ve Tütüncü, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki hain saldırı nedeniyle bu yıl Anneler Günü'nün buruk kutlandığına dikkat çekerek olayın sorumlularının belli olduğunu ve derhal istifa etmeleri gerektiğini söyledi. 

CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü, "Olayın sorumluları bellidir. AK Parti hükümetinin dışişleri bakanı ve başbakanı süreci yanlı ve yanlış yönettiniz ve bu noktaya kadar geldik. Bugün geldiğimiz noktanın tek sorumlusu AK Parti hükümetidir. "Analar ağlamasın" masallarıyla çıktığınız yol yanlıştır. Barış istisnasız her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının özlemidir fakat ne bir karış toprağımızdan ne de bu topraklarda yüzyıllardır oluşturduğumuz kardeşlik bağından vazgeçeriz. Analık bambaşka bir duygudur. Analar sadece kendi çocukları için endişe duymaz, bu yüzden sınır komşumuz, din kardeşimiz Suriye’de akan kana ve bunun yurdumuza sıçramasına müsaade etmenize göz yumamayız. Bunun hesabını Türk milleti eninde sonunda bu iktidara soracaktır. Sorumlular derhal istifa etmelidir" dedi.

Haber: S. KAŞKIR