Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aylık olağan danışma kurulu toplantısı Ak Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, belediye başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri,  il ve ilçe teşkilatları temsilcileri ve partililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, türban gerginliğinin bazı çevreler tarafından sürekli olarak gündeme getirildiğini, bu yasak konusunda toplumun beklentilerinin uyum içinde olduğunu, konunun laiklik çerçevesi dışına çıkılmadan çözüleceğini söyledi. Türbanın siyasi bir simge olduğu iddiası olduğunu dile getiren Kaşıkoğlu, siyasi bir simge olsa bile üniversitelerde siyaset yapma yasağının olmadığını, öğrencilerin siyasi rozetler takmasına bir sınırlama getirilmediğini dile getirdi.

İtalyan Tenor Pavarotti’nin de çember sakalının olduğunu söyleyen Kaşıkoğlu, kimsenin  bunu bir simge gibi algılamaya çalışmadığını, sadece sanatının ön plana çıkarıldığını ifade ederek, bayanların her alanda hayata katılmasının sağlanması için türban yasağının kalkması gerektiği görüşünde olduğunu da sözlerine ekledi.

Ak Parti Düzce İl Başkanı Fevai Arslan ise, 2007 yılının Ak Parti açısından her açıdan verimli bir yıl olduğunu söyleyerek, partisinin ekonomi, maliye, ulaştırma, tarım, eğitim, sağlık ve toplu konut gibi alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti. Arslan, 2008 yılında Yenikent Bağlantı Yolu, hükümet konağı, Düzce Lisesi, OSB Otoban Bağlantı Yolu, köylerdeki elektrik hatlarının yenilenmesi, D 100 Karayolunun batı kısmının tamamlanması gibi konuların gerçekleştirileceğini söyledi.

Danışma kurulu toplantısı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.