İSTANBUL’A SU VEREN BİR ŞEHİR OLARAK SU PROBLEMİMİZİN OLMASI BİZİ ÜZDÜ
İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut köylere kazandırdıkları ödenekler konusunda açıklamalar yaptı. “Seçim döneminde ziyaretlerde bulunduğumuz köylerin öncelikli olarak su problemini gördük. İstanbul’la Ankara arasında olan Düzce’mizin bir Melen projesi kapsamında İstanbul’daki suyunu temin ederken köylerimizdeki su problemini görmek bizi üzdü. Göreve geldiğimiz ilk zamanlarda suyla ilgili sorunları çözme girişimlerinde bulunduk. İller Bankasıyla kurmuş olduğumuz diyaloglarda yaklaşık 2 milyon TL’ye yakın bir ödeneğin gerektiği ortaya çıktı. Bu 2 milyon TL özellikle kap taşların bakımları ve onarımları tadilatlar ve klorlama makinalarının alınmasıyla alakalı bir çalışmamız oldu. Çalışmalarımızın olumlu sonuçlanmasıyla birlikte köylerimizdeki bu su problemlerini yansıtan kap taşlarının bakım onarımlarıyla alakalı ve klorlama makinalarının alınması için gerekli pozitif bir şekilde sonuçlandı.”
 
2 BUÇUK MİLYON LİRALIK BİR HİBEYİ, DÜZCE’MİZE KAZANDIRDIK
Akbulut, Düzce için 8 milyon TL tutarındaki bir dosyayla gittikleri Ankara’dan 2 buçuk milyon TL hibe aldıklarını ve hibeyi nerelere kullandıklarını anlattı. “Daha sonraki çalışmalarımızda büyük küçük işlerde Ankara’yla yapmış olduğumuz temaslarda 500 bin TL gibi bir maliyeti olan bir C Tipi borunun alınmasıyla alakalı Ankara’dan destek geldi. İrili ufaklı 180 bin TL’lik, 150 bin TL’lik hibe programları geldi. En son İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımızın destekleriyle yapmış olduğumuz çalışmalarda Ankara’ya götürdüğümüz 8 milyon TL tutarındaki bir dosyanın 2 buçuk milyon TL’si özellikle kilit parke taşları, su isale hatlarının yapım ve bakım onarımları ve köy konaklarının tadilatlarıyla alakalı 2 buçuk milyon liralık bir hibe, ödenek Düzce’mize kazandırdık.”
 
DÜZCE’YE POZİTİF AYRIMCILIK SAĞLIYOR
Köy konaklarıyla ilgili olarak İller Bankasının ödeneği olmadığının altını çizen Akbulut konu hakkında şunları söyledi. “Özellikle isale hatlarıyla alakalı ödenek verilmiyor. Daha elzem, vatandaş için çok daha önemli projelerle ilgili destek veriyorlar. Bizim Düzce’ye ödenek çıkartabilmemiz tamamen diyalogların iyi olması ve iyi ilişkilerin kurulmasından kaynaklanıyor. Bu durum Düzce’ye pozitif ayrımcılık sağlıyor diyebiliriz. Normalde bizim İl Genel Meclisi arkadaşlarımızın özellikle muhtarlarımızla yapmış olduğu diyaloglar neticesinde görülen eksikler üzerine oluyor. Yığılca merkezde, Akçakoca’da Fakıllı Köyü veya Pırpır Köyü gibi köy konaklarının yapılması bize de büyük bir kazanç sağladı. Çünkü köylümüz kendi olanaklarıyla karşılamak zorundaydı.”
 
DÜZCE’DE GÜZEL BİR SİYASİ KONJONKTÜR OLUŞTU
Gelecek dönem için yapılacak çalışmalarla ilgili düşüncelerini aktaran Meclis Başkanı Akbulut, Düzce’de güzel bir siyasi konjonktür oluştuğunu belirterek açıklamalarına devam etti. “Milletvekillerimizin hükümet kurulduktan sonra göreve başlamalarıyla hem İl Başkanı hem de milletvekillerimizle birlikte güzel bir şekilde verdiğimiz hizmetler farklı ve yüksek oranda gelmesini hedefliyoruz.”

DÜZCE'MİZDE BİRLİK VE BERABERLİĞİ YANSITACAK OLUŞUM VAR

Akbulut, Düzce milletvekillerinin Ankara’dan ne gibi taleplerde bulunabileceği hususunda değerlendirme yaptı. “Hükümet kurulduktan ve bakanlıklar paylaşıldıktan sonra Maliye Bakanlığından Kalkınma Bankası hibe programları olacaktır. Siyaset çok önemlidir. Siyasetin Ankara’daki ağırlığı çok daha farklıdır. Bir ilin gelişmesinde çok çok daha önem arz eden bir konumdur. Şuan Düzce’mizde o birlik ve beraberliği yansıtacak oluşum oldu. Dolasıyla Kalkınma Bankası ve Maliye Bakanlığında getirilecek çok daha yüklü meblağlarla Düzce’mizin merkez ve ilçe köylerinde sorunları bu dönem içerisinde hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefliyoruz.

Haber:Y.SEVER