CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na Valiliğin  prefabriklerin tahliyesi çalışmaları ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Soysal, soru önergesinde Düzce depreminin ardından prefabrik konutlara yerleştirilen vatandaşların, ne zaman tahliye edileceğinin ve bu vatandaşlara kalıcı konut temin edilip edilmeyeceğinin yanıtını istedi. Soysal, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Düzce'de 1999 depreminin ardından prefabrik konutlara yerleştirilen vatandaşların, yeni bir yer gösterilmeksizin tahliye edileceğini belirtti.

Tahliyeleri, 1999 depreminin yarattığı sonuçların tekrarı olarak nitelendiren Soysal, ''Çünkü gidecek başka yerleri olmayan bu insanların sokağa atılmaları anlamına gelmektedir'' dedi. Soysal, prefabrik konutlarda oturan vatandaşların ne zaman tahliye edileceğini öğrenmek isteyerek, ''Bu konutlardan tahliye edilecek vatandaşlarımıza kalıcı konut sağlanmaksızın tahliye edilmesi, insani bir davranış mı? Bu insanların barınmaları nasıl sağlanacaktır?'' sorularına yanıt talebinde bulundu.

Bilindiği gibi Çetin Soysal, Düzce'nin sorunlarını yerinde görmek için beraberindeki milletvekilleri ile ilimize gelmiş, kurugöl, OSB ve prefabrikler ile ilgili konularda incelemelerde bulunmuştu.