Artık, sayılı günlerin kaldığı yerel seçimler öncesinde adayların projelerini yarıştırmayı da sürdürüyor. Bu kapsamda Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, hazırladığı projeleri Düzcelilerle paylaştı.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru partililer katıldı.

Küçük, 81.il Düzce için hazırladığı 81 projeyi tanıtmadan önce, protokol konuşmaları yapıldı.

 “Devlet baba tarafsızlığını yitirdi”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı ve şunları söyledi:

“Sevgi ve Düzce’yi birleştiren bir ağabeyiniz var. Bugün kendisini tanımaktan büyük bir mutluluk duydum. Gölyaka da Gümüşova da Ömer ağabeylerine hasret. Çünkü ilçe belediye başkanlarımız ağabeyleri olmazsa yetim kalırlar. Çünkü babalık yapması gereken devlet baba tarafsızlığını yitirdi. Devlet babanın koltuğunu işgal edenler, bir siyasi partinin amaç ve hedefleri doğrultusunda iş yapıyor. Cumhurbaşkanlığı yazan otobüse binip Karadeniz’in o güzelim çayını halkın suratına fırlatıyorlar. Siz yarım kilosu 4 bin lira olan beyaz çay içiyorsunuz, 250 gramlık Rize çayını da milletin suratına fırlatıyorsunuz."

“Ömer ağabeyimizi bu kadar sevdiğimin farında değildim”
Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’ün adaylık süreci hakkında konuşan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er şunları dile getirdi:

“Ben Ömer Küçük’ü tanımadan önce Ömer ağabeyimizi bu kadar sevdiğimin farında değildim. Kendisine gittiğimde Düzce sevgisini, Düzce’ye olan bağlılığını gördükçe biz de motive olduk. CHP ile beraber yürüttüğümüz çalışmalarda tamamen bu motivasyon unsuru ile bütünleşerek büyüyerek, iddiamızı üst seviyelere çıkararak Ömer ağabeyimiz de bizi kırmadı, fedakarlık yaparak Düzce’ye geldi. Sağ olsun, var olsun. Bir hayalimiz vardı, 15 Ocak’ta Ömer ağabeyimizin açıklaması ile bir iddiaya çevirdik. Bu iddiamızı da gün be gün sonuca ulaştırmak için iki parti olarak yapmaya devam ediyoruz. Bambaşka bir Düzce için çalışmaya devam edelim. İnşallah muvaffak olacağız.”

“İyi ki böyle karar vermişiz”
Hayata geçirilen ittifaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru şunları kaydetti:

"Bizler gördük ki kendi başımıza yola çıkmamızın hiçbir faydası yok. Bunu fark ettik. Eylül ayında yaptığımı görüşmeler sonucu İYİ Parti ile böyle bir karar verdik. İyi ki böyle karar vermişiz. Bizim Ömer birazdan 81 plaka 81 proje ile sunumlarını yapacak. Kendisine başarılar diliyorum."

“‘Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı’yım’ diye gezerken…”
Açıklamaların ardından alkışlarla kürsüye çıkan, İYİ Parti ve CHP Ortak Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük sözlerine şöyle başladı:

"İşte Düzce’nin ta kendisi burada. Düzce’yi yaşamayanlar, Düzce’nin suyunu içmeyen, toprağına basmayanlar, ‘Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı’yım’ diye gezerken, Düzce’de köpek barınaklarıyla uğraşanlar, hiçbir yere gelemeyecekleridir. Üzdüler bizi. Adına ‘gönül belediyeciliği’ dediler, gönlümüzü kırdılar. Bizi bu hallere düşürdüler. Düzce’de bütün siyasi partilere oy veren arkadaşlarıma, kardeşlerime, büyüklerime sesleniyorum. Biz biriz, bütünüz, ayrışamayız. Biz Sayın Bakan’ın söylemiyle terörist olmayız ama o da bizim söylemimizle adam olmaz."

“Düzceliler onları Düzce’de gezdirmeyecekler”
Kendisine terörist dendiğini ve bunu hazmedemediğini belirten Küçük, şunları söyledi:

"Gerçekten çok zoruma gitti. Hazmetmek mümkün değil. Gerçekten çok doldurdular bizi. O kadar çok değer veriyoruz ki biz hemşehrilerimize, o kadar sevgi ve saygıda kusur etmemeye çalışıyoruz ki. Ama gönül belediyeciliği diyerek bizi hedefe koyanlar, artık Düzceliler onları Düzce’de gezdirmeyecekler bunu bilsinler. Söylemleriniz kasetlerde var. Söyleyeceksiniz, sonra vazgeçip ‘demedim öyle bir şey’. Yok öyle bir şey. Geliyoruz, gümbür gümbür geliyoruz. Geliyoruz Allah’ın izniyle, Düzce Belediyesi’yle tüm Düzce’nin geleceğini hazırlamak adına gümbür gümbür geliyoruz."

“Hani bakanlık yaptınız siz, hani iktidardınız?”
Bolu ve Düzce arasında, yaşam standartları bakımından farklılıklar olduğunu dile getiren Belediye Başkan Adayı Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tanju Bey konuşurken, Bolu’sundan bahsederken, benim içim burkuldu. Bolu’da kişi başına düşen illi gelir 88 bin lirayken, Düzce’de 10 bin lira. Hani bakanlık yaptınız siz, hani iktidardınız siz. Ne yaptınız biliyor musunuz? Sadece araç kiralamak ve hizmet alımı için olağanüstü durumlardan, mücbir sebeplerden, Düzce’nin parasını talan ettiniz. Dedik ki, ‘tüyü bitmemiş yetimin 25 kuruşunu Allah kuluna yedirmeyeceğiz.’ Yedirmeyeceğiz inanın bize. Zaten bunun da yeminini edeceğiz. Biz Düzce’nin ta kendisiyiz. Bilsinler ki, Fevzi Çakmak’tan, Azmimilli’den, Ağa’dan, Hamidiye’den, Karaca’dan terörist çıkmaz. Düzce’den Terörist çıkmaz. Biz Düzce’yiz, Düzce’nin ta kendisiyiz."

“Sayın Bakan Mehmet Keleş’e kızmış, projeleri engellemiş”
Düzce’nin birçok güzelliği olduğuna vurgu yapan ve yerler sayan Küçük, Efteni’de bulunan otele de değinerek şunları söyledi:

“Bizim Efteni’mizde güzel bir otelimiz vardı. Hani, üniversite almaya talip olmuştu. Onu engelleyen Sayın Bakan’ımız şimdi kalkmış bize bir dizi proje sunuyor. Gittik Ankara’da gördük. Mehmet Başkan gitmiş, çalışmalar yaptırmış. Bir şeyler ortaya çıkartmış. Aralarında Düzce’nin Asar Suyu projesini gördük. Dedik ki nedir bu işin aslı anlatın bize. Anlattılar. Bitmiş projeyi engelleyen Sayın Bakan, şimdi belediye başkanlığına aday olmuş. Bitmiş, parası hazırlanmış projeyi engelleyen Sayın Bakan, şimdi Düzce’de bize terörist diyecek, Düzce’de iş yapacak öyle mi? Bitmiş ve hazır olan kentsel dönüşüm projesini, Sayın Bakan Mehmet Keleş arkadaşımıza kızmış ve engellemiş. Hazır projelerin hayata geçmesini engelleyen Sayın Bakan, şimdi Düzce’de belediye başkanlığı yapacak. Keşke orada bakan olarak kalsaydı. Keşke bizim hayvan barınaklarımızla uğraşsaydı. Biz de bakanımız var diye kendi kendimizi avutsaydık. Demek bakanlıkta da yeterli görmediler ki her gün bir bakan geliyor Düzce’ye. Her gün bir bakan var. Sayın Bakan yetmeyecekler haberiniz olsun."

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ