Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Kasapoğlu ve Hakan Çetin ile birlikte Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz’ın belediye meclisinde gündeme getirdiği Düzce Valiliği yanındaki arsaya yapılacak olan 500 araçlık katlı otopark projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Katlı otopark projesinin yapılacağı valilik yanındaki arsa
 
Belediye Başkanının hısım-akrabalarının ekmek teknesine dönüştürülmüştür
 
Kamu görevi yerine getirenlere uygulanan siyasi baskının ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Albayrak, bu durumun özellikle Düzce Belediyesi’nde olduğunu belirterek, sözü belediyenin valilik yanına yapmayı planladığı 500 araçlık katlı otopark projesine getirdi. “Belediye Başkanının hısım-akrabalarının ve AKP yöneticilerinin ekmek teknesine dönüştürülmüştür. Bu da yetmezmiş gibi Düzce'nin 15-20 yıl sonrasının geleceği de belediyenin plansız, programsız, sorumsuz harcamalarına kaynak sağlamak için alınan krediler vasıtası ile elinden alınmaktadır.”  
 
Belediye lehine haksız bir kazanç oluşturacak
Albayrak belediyenin arsa üzerindeki mülkiyet tescilini kendi adına çıkarması durumunda, mülkiyetin korunması esasına aykırı bir durum oluşacağını belirterek, aykırılığın Belediye lehine haksız bir kazanç oluşturacağını vurguladı.
 
Usulsüz bir düzlemde olamaması gerekmektedir
Albayrak usulsüz bir uygulama olacağını paylaştığı katlı otoparkın neden tercih edildiğinin sorulması gerektiğini ifade ederek, “Fiilen uygun gibi görünen mevcut durum, yapılan açıklamanın faaliyete geçmesi ile uygunsuz bir hale gelecektir. Farklı hesaplar ile ilgili hükümleri dikkate almadan yapılan işlemler kesinlikle yanlıştır. Düzce’ye hizmet gibi sunulan projelerin hiçbir şekilde usulsüz bir düzlemde olamaması gerekmektedir. Belediyenin yapılan açıklamalar doğrultusunda bir işlem yapması durumunda, yapılan işlem mülk edinme hakkına aykırı olacağından, belediyenin zarara uğrayacağı açıktır. Biz böyle bir zararın oluşmaması için belediye yetkililerini buradan uyarmak istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Caymaz, 500 araçlık bir katlı otopark için çalışma başlatıldığını, 1-2 ay içerisinde ihaleye çıkarak, 2017 sonunda da faaliyete gireceğini açıklamıştı.