Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti 125. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda gerçekleştirdiği ‘Sanayide Milli Atılım” sunumuyla katılımcılar tarafından ilgi odağı oldu.

İl başkanları toplantısının öğleden sonraki basına kapalı bölümünde “Türkiye Şahlanıyor- Sanayi ve Teknolojide Milli Atılım” konulu bir sunum yapan Bakan Özlü, büyük beğeni topladı. Özlü,  “yerli otomobil, yerli uydu, Mega Endüstri Bölgeleri, koster filosunun yenilenmesi, yerli ürün çalışmaları, Antarktika‘ya Bilim Üssü Kurulması, Haliç Bilim Merkezi, KOBİ ve Girişimci destekleri, Modern sanayi siteleri, Teknoparklar, Ar-ge ve Tasarım merkezleri, Bilişim vadisi, İzmir Teknoloji Üssü ve Sanayide dijital dönüşüm konularındaki çalışmaları anlattı.

Başbakan Yıldırım ve diğer katılımcıların ilgiyle dinledikleri projelerin sunumu sırasında kendisine verilen sürenin iki katına çıkan Özlü, zaman zaman Başbakan ve dinleyicilerden alkış aldı. Özlü konuşmasının sonunda ise başbakan Yıldırım’dan başarılı ve geleceğin Türkiye’sine yönelik hazırladığı ve bir kısmını uygulamaya geçirdiği projelerden dolayı tebrik aldı.

Endüstri bölgelerini anlattı
Bakan Özlü, slaytlar halinde hazırladığı ve gerçekleştirdiği sunumunda ilk olarak Trabzon, Filyos, Karasu ve Ceyhan bölgeleri olmak üzere 5 bölgede Mega Endüstri Bölgeleri kuracaklarını ifade etti. Yerli otonun yollara çıkmasıyla birlikte GSYH’ye olan katkısının 50 Milyar Euro, cari açığa katkısının ise 7 Milyar Euro olacağını dile getiren Bakan Özlü, bu sayede 20 bin kişiye de iş imkânı sağlanacağına değindi.

Deniz taşımacılığında Akdeniz ve Karadeniz’i Türk gölü haline getirmek
Deniz taşımacılığında Akdeniz ve Karadeniz’i Türk gölü haline getirmek, Gemi inşa ve yan sanayimize sürdürülebilir iş imkânı sağlamak, temiz, emniyetli, ekonomik ve rekabetçi bir filo oluşturmak için Koster Filosunu yenilediklerine de dikkati çeken Özlü, bu durumun ilk etapta 20 gemi, program kapsamında 100 gemi, 800 Koster’e kadar yenileme potansiyeli, 5 Milyar Dolar sanayi iş hacmi ve 30 bin ilave istihdama yol açacağını sözlerine ekledi.

Sanayide milli atılım
Sanayide Milli Atılım çatısı altında, Yerlileştirme ürün programını başlattıklarını belirten Bakan Özlü, programdaki amaçlarının cari açığı azaltmak, sanayimizi küresel pazara entegre olarak geliştirmek sanayi ve ihracatımızda yüksek katma değerli ürün payını arttırmak olarak açıkladı.
Düzce’nin de içinde bulunduğu modern sanayi siteleri
Bakan Özlü, ‘Modern sanayi siteleri kuruyoruz mevcutları taşıyoruz’ program başlığı altında ilk etapta Isparta, Kastamonu, Düzce, Malatya, Elazığ, Rize, Sivas, Bursa, Afyonkarahisar ve Tokat olmak üzere 11 ilde 13  sanayi sitesinin dönüşümüne başlandığını dile getirerek, proje maliyetinin 22,7 Milyar TL, istihdamın 317 bin ve işyeri sayısının da 63 bin 467 olduğunu söyledi.

Haber: M.AYDIN