Merkez Partisi Düzce 2. Sıra Milletvekili Adayı Ümit Büyükbalbak, yaptığı basın açıklamasında Projelerini anlattı.  Tarihi Milattan Önce 3. Yüzyıla kadar dayanan Konuralp Antik Kenti, Konuralp Müzesi, Roma Köprüsü, Su Kemerleri ve Antik Tiyatrosu ile Düzce ilinin tarihi ve kültürel değerlerinden bahseden Büyükbalbak açıklamasında şöyle devam etti;
Ticaret Merkezi Fuar Alanı
“Ne gariptir 1999 depreminden sonra kalkınma projesinde yer alan ve İl statüsüne kavuşturulan Düzce’de maalesef enkaz devam etmektedir. Elde olan değerlere sahip çıkılmaması ne kadar acıdır. İlk para Konuralp’ta basıldı ve Antalya’daki Antik Kent’ten daha eski olmasına rağmen bırakın iyileştirmeyi buradan çıkan tarihi eserleri kendi müzemizde muhafaza edilmeyerek farklı vilayetlere gönderilmiştir. Bununla ilgili çalışmalar merkezimiz koordinatörlüğünde başlamış olup burada rabbim nasip ederse restore edilerek, Düzce Ticaret Merkezi Fuar Alanını oluşturacağız” dedi.
Merkez Partisi Düzce 2. Sıra Milletvekili Adayı Ümit Büyükbalbak, devlet dairelerinin faal olmamakla birlikte bürokrasinin ağır işlediğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti;
“Düzce sokaklarında dolaşırken 15 yıl gibi zaman geçmesine rağmen maalesef kentsel dönüşümle ilgili ciddi bir çalışmaya rastlamadım. Hasarlı daireleri görmek mümkün... El insaf el insaf vicdanınız rahat mı? Vatandaşım korkarak resmi işlerini halletmeye çalışırken devletin şefkat eli nerede? Düzce vitrinini oluşturamadık maalesef… derler ki fındık Düzce’den sorulur hani nerede? Allah aşkına bu mesele benim meselem deyip Türkiye ekseninde nereye getirdiniz? Vatandaşın hastasıyla, acısıyla taziyesiyle iç içe oldunuz mu? Halkı kandırmanın bir manası yoktur bu bağlamda biz Merkez Partisi olarak ÖNCE İNSAN diyerek yola çıktık” dedi.
Melen’de uluslararası etkinlik
Turizm alanında Melen Çayı ile ilgili uluslararası etkinlikten bahseden Büyükbalbak sözlerine şöyle devam etti;
“Kıymetli Düzceliler, bakınız Melen Çayımız var ve bu rabbimin bize hediyesidir. 71. Sure (Nûh Suresi), 19. Ayette ‘Allah yeryüzünü sizin için bir sergi yapmıştır ki, oradaki geniş yollarda yürüyesiniz’ diye buyurmaktadır. Bu güzelim tabiat harikasını Düzce için gelir kaynağına dönüştürebildik mi? İşte biz diyoruz ki proje bazında uluslararası festival niteliğine ve resmi formatına getireceğiz. Bu Düzce için Turizm kaynaklı bir gelir ve tanıtım olacaktır. Biz boş laf konuşmaktansa proje üretmek ve Düzcelilere sunma hevesindeyiz. Olur ya belki birileri kopya çekse de ne mutlu bunu Düzce’ye kazandırdığımıza” dedi.  

Haber;S.KAŞKIR