CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Ankara'dan yürüyüşe geçen ve adına 'Adalet Yürüyüşü' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13. günde Kaynaşlı'ya ulaştı.

Provokasyonlara karşı 12 maddelik genelge hazırlandı

Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşün 12. gününü Bolu Dağı Düzce kesimindeki bir dinlenme tesisinde noktalayan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, bu sabah saat 08.00'da tekrar yürüyüşe başladı. 25 CHP'li vekilin kendisine eşlik ettiği yürüyüş sırasında çevreden gelecek tepkileri göz önünde bulunduran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, provokasyonlara karşı 12 maddelik bir genelge hazırladıklarını açıkladı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün Köroğlu’nun diyarını terk ediyoruz, Köroğlu’na selamlar, Köroğlu gibi olanlara selamlar, onlar için yürüyoruz, adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz, hiç kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddeyi. “Sakın şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere; bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın, ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın.” dedik. Dolayısıyla bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor, adalete olan inancımızı gösteriyor, adalete ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum değerli arkadaşlar, sağ olun, var olun."





Kaynaşlı'da mola verdi

Yürüyüşün 13. gününde ilk etapta 6.5 kilometreyi geride bırakan Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı Üçköprü mevkiinde mola verdi.

Bayrak ve sözlü tepkiler
 

Öte yandan yürüyüş sırasında bazı vatandaşların balkonlarına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti bayrakları açtığı görüldü. Adalet yürüyüşüne katılanlara seslenen bir kişinin 'Dağa çıkın' demesi ise dikkat çekti.Yürüyüş Kaynaşlı'da verilen yaklaşık yarım saatlik molanın ardından tekrar başladı. Geniş güvenlik önlemleri arasında yürüyen Kılıçdaroğlu, Kaynaşlı güzergahında bir tepki ile daha karşılaştı. Yürüyen kalabalığa doğru yaklaşan ve "15 Temmuz'da da yürüseydiniz!" diyen bir kişi polis tarafından uzaklaştırıldı.

13. gün bağlantı yolu üzerinde noktalandı

Katedilen yaklaşık 5 kilometrelik mesafe sonrası Kılıçdaroğlu öncülüğündeki Adalet Korteji, Kalıcı Konutlar bağlantı yolu üzerinde 13. günü tamamladı. Buradaki boş alanda konaklayacak olan kalabalık, yarın yine sabah saat 08.00'da 14. günün ilk adımlarını atacak.