Anıtpark Meydanındra toplanan MHP Gençlik Kolları üyeleri, Kuyumcuzade Bulvarı kavşağında kurulan Rabia Heykeli'ne kadar yürüyerek heykelin üzerine bozkurt bayrağı astı.



Grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, Arapça'da 4 anlamına gelen Rabia'nın, milli kültüre empoze edilmeye çalışıldığını söyledi.



Sadece siyasi eyyamcılık için buraya dikilen bu ucube bir an önce kaldırılmalıdır
"Ne tek devlete, ne tek bayrağa, ne tek millete ne de tek millete karşıyız. Bir kere bu, ülkücülerin evveliyatından beri seslendirdiği bir şeydir. Biz bunun yanına tek dili de ekliyoruz. Ancak, Mısır'daki ayaklanmadan sonra müslüman kardeşlerin işareti olan Rabia İşareti'nin bizim milletimize milli bir sembol olarak empoze edilmesine karşıyız. Eğer ki Düzce Belediye Başkanı buraya, bir milli sembol yapmak istiyorsa, ya bozturk yapacak ya da çift başlı kartal yapacak. Rabia bizim sembolümüz değildir. Sadece siyasi eyyamcılık için buraya dikilen bu ucube bir an önce kaldırılmalıdır.

Bu sadece bir çevre düzenlemesi değil, kardeşler arasına sokulan bir nifaktır
"Hiç kimse buraya bu ucubeyi dikemez" diyen Gülaçtı, "Biz 15 Temmuz sonrası bütün partiler bir araya gelmişken, Yenikapı Mutabakatı olmuşken, her şey terörle mücadele, FETÖ, PDY, YPG ile hepsiyle mücadele tam gaz devam ederken milletin birliğini, Düzcelinin birliğini bozmak için buraya bu dikilmiştir. Bu sadece bir çevre düzenlemesi değil, kardeşler arasına, Düzceliler arasına sokulan, Türk Milleti'nin arasına sokulan bir nifaktır.

Ne üç hilal, ne hiç bir siyasi simge burada, Düzce'nin ortak değeri, olamaz
Milliyetçi Hareket Partisi burada belediyeyi alsa, buraya üç hilali dikse bu millet ne der. Halbuki üç hilal Türk Milleti'nin sembolüdür. Buraya CHP iktidar olsa altı oku koysa bu millet ne der. Altı ok, Atatürk'ün inkilaplarının sembolüdür. Ona rağmen buraya koyamazsın. Ne üç hilal, ne hiç bir siyasi simge burada, Düzce'nin ortak değeri, Türk Milleti'nin ortak değeri olamaz. Bu siyasi bir eyyamcılıktır. Bu yanlışın bir an önce buradan kaldırılmasını talep ediyorum. Gerek hukuki gerekse bu gibi eylemsel çalışmalarla bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

DAHA KÖTÜ OLAYLARA MAHAL VERMEDEN BU UCUBENİN BURADAN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ
Ümit Yılmaz, eyleme yürekten katıldıklarını aktararak, Bu heykel, yarın uluslararası arenada ihvanın sembolü ve terörün sembolü olacak olan bu işaretin bir an önce Düzce sokaklarından kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu işaretin Türklük Türkiye ve Anadolu toprakları ile hiç bir alakası yoktur. Altındaki söylemin altına imza atmaya her zaman hazırız. Lakin üstünde bir zamanlar sayın Cumhurbaşkanının ucube dediği, şimdi Düzce sokaklarına yerleştirilen bu ucubenin kaldırılmasını ve gerek uluslararası gerek ulusal medyada artık daha fazla Düzce'yi bu tür rezaletlerle temsil edilmek istemiyoruz. Düzce ulusal medyada anılacaksa daha başka şeylerle anılsın istiyoruz, lütfen, rica ediyoruz, daha kötü olaylara mahal vermeden bu ucubenin buradan kaldırılmasını istiyoruz.

Açıklamanın ardından bayrak heykelin üzerinden alındı.

Haber:Y.SEVER