MHP İl Başkanlığı imar gelişmelerindeki rant iddialarının peşini bırakmıyor. İl Genel Meclisi'nde Kültür Mahallesinde yer alan alışveriş merkezinin yanındaki araziye 'araştırılsın' önerisi veren MHP'de bir açıklamada il başkanlığından açıklama geldi. MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, bir tarafında İstanbul Caddesi, bir tarafında Kuyumcuzade Bulvarı ve bir tarafında da Lise Sokak’la çevrelenen 11 Ada 35 No’lu parselde bulunan, Kuyumcuzade Bulvarı’na bakan 3 şahıs arsasının imar planında yapılan değişiklikle İstanbul Caddesi’ne bakan tarafa taşınması ve kalan kısmın ise park alanı kullanımına dönüştürülmesini sert bir dille eleştirerek, “İşin içinde rant sağlamak isteyenler var.” dedi.

Tarihsel süreci anlattı: “Burası ticari alandı”
AVM yanındaki alanı parka çevirmek için kolları sıvayan Düzce Belediyesi’nin usulsüz işlemlere imza attığını iddia eden MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, özel idare ve maliyeye ait ticari alan olarak gözüken arsanın 8 Eylül 2016 tarihinde yapılan imar değişikliği ile park haline getirildiğini belirterek, “Burası Özel İdare’nin 4053 metre karelik bir ticari alanıydı.” diye konuştu.

“Daha önce 100 metre karelik yer verilmemişti”
Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce Düzce Belediyesi bu arsa için İl Özel İdaresi’nden trafo kullanımı için 100 metre karelik bir yer istemişti. Ancak İl Özel İdaresi ‘Burası ticari alan, biz buradan satış yapamayız, bu yeri bizden alamazsınız’ demişti. 18 uygulanarak burada bulunan Mustafa-Mehmet Aycan (Oltan Fındık), Metin Büyük’le birlikte 4 hissedarın ortak olduğu ve Muhittin Coşkun’a ait olan arsalar, yapılan işlemlerin ardından Kuyumcuzade Bulvarı’ndan İstanbul Caddesi’ne geçiriliyor yani arsaların yerleri taşınıyor. Ve bunların değişiklik sonucu arsaların metrekare fiyatı 3 katından fazlasına çıkıyor. Daha sonra 18 uygulanarak burası park haline getiriliyor.”

“Düzce’nin mermer parka değil yeşil alana ihtiyacı var”
Düzce’deki park sorunu ve hatta ihtiyacına değinen Başkan Yılmaz; “Düzce’nin parka ihtiyacı var. Tabii bu son yapılan gibi mermer park değil Düzce’ye gerçekten yeşil alanı olan park gerekiyor. Peki parka ihtiyacımız var, bu imar değişikliği yapılmadan önceki hali neden park haline getirilmedi? Hem İstanbul Caddesi’ndeki trafik de rahatlardı.” diye veryansın etti.

Bu soruların yanıtlarını istedi…
Yılmaz son olarak kamuoyuna aksettirmek istediği bir takım sorular olduğunu belirterek;
“Daha önceden Düzce Belediyesi tarafından İl Özel İdaresi’nden trafo kullanımı istenmesine rağmen 100 metre kare yer bile verilmemişken şimdi İl Özel İdaresi’ne ait arsa nasıl itiraz olmadan alınmıştır?
Şahıslara ait olan ve Kuyumcuzade Bulvarı’na bakan parseller İstanbul Caddesi’ne kaydırılarak parsel değerleri 3 katından fazla değere çıkarılırken hangi kamu yararı güdülmüştür?

Yeni bir dosyayı da yakında paylaşacağını ifade eden Yılmaz; “Oradaki usulsüzlüğü ve hatta hukuksuzluğu da paylaşacağım.” diyerek bir diğer basın toplantısında yer alacak konunun sinyallerini de verdi.