Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Üçüncü Olağan Kongresi’ne katılmak için Düzce’ye geldi. Kutan Kızılay Düğün Salonu’nda yapılan kongrede yaptığı konuşmada, milli görüş hareketinden kesitler anlatırken, bir yandan  hükümeti, bir yandan da kapatılan Fazilet Partisi’nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın 11 ay ev hapsine atılmasını eleştirdi.

Kutan, Düzce’ye en çok gelen Genel Başkan sıfatıyla anılması  ile ilgili olarak ülke genelinde en çok dolaşan siyasi olduğunu, yerel seçimler nedeniyle dün yaptığı ve belediye başkanları, il genel meclisleri üyeleri, belediye meclis üyeleri ile 700 kişilik bir toplantı yaptıklarını söyledi.1996-1997 yıllarında öncelikle yerel seçimlerde başarılı olarak iktidara geldiklerini söyleyen Kutan, önümüzdeki seçimleri de kazanacaklarını iddia etti. Kutan Düzce’nin daha önceki dönemde Milli Görüşlü bir belediyeye sahip olduğunu söyledi.

Partilerinin ve Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan’ın 11 ay ev hapsinin kesinleştiğini söyleyen Kutan, başarılı bir bilim adamı iken  halkının özgürlüğü ve demokrasi için yollara düşen bir kişinin sekiz yıldır mahkeme mahkeme dolaştığını söylerken, tarihin bunu reva görenleri yargılayacağını söyledi.

Ak Parti’nin kapatılmasının nasıl bir şey olduğunu kendileri kadar kimsenin bilemeyeceğini söyleyen Kutan, milli görüş çizgisinde dört partinin kapatıldığını, beşincisinin kurulduğunu ifade etti. Saadet partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye’nin her zamankinden fazla barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söylerken, siyasi partilerin bir “kayıkçı kavgası” içinde olduklarını dile getirdi. Kutan hükümetin ekonomi politikalarının iyi gitmediğini, ekonominin çöküşte olduğunu, bunun sosyal yapımızı tahrip ettiğini iddia etti. Kutan Hükümetin dış politikasını ABD ekseninde olmakla eleştirdi.