Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partisinin genel başkanlığına adaylığını açıkladı. Anadolu Kültür Merkezi'nde salonu dolduran kalabalığa hitap eden Aydın'a sanatçı Ozan Arif de destek verdi.

Adaylık açıklamasını gövde gösterisine dönüştüren Koray Aydın, "Amacım Yeni MHP yaratmak değil, özlenen, beklenen MHP'yi oluşturmak" diyerek Ülkücülere iktidar vaat etti.

Koray Aydın, konuşmasının büyük kısmında AK Parti ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı sert ifadelerle eleştirdi.
 "Akp'nin Anayasasında Türklüğe Yer Yok"
 İktidarın 10 yıl boyunca ülkücülere karşı bir kıyım yaptığını iddia eden Aydın, yeni anayasaya da şu sözlerle karşı çıktı: "Yeni Türkiye kavramını kullanmaları tesadüf değildir. Bu yüzden yeni anayasa ifadesini kullanıyorlar. AKP'nin yeni anayasasında Türklüğe yer yoktur, devletin temel nitelikleri olan bölünmez, bütünlük, birlik beraberlik, insan merkezli yaklaşım, hak ve hukuk yoktur. Özerklik vardır, çok dillilik vardır, federasyon vardır, bölücü çevrelerin kirli arzuları vardır, fitne vardır, fesat vardır. Türk milleti bu taleplere evet diyemez, dememelidir."
Öte yandan Mehmet Bakan ve Kenan Ilgaz isimlerinin  başı çektiği organizasyonla Düzce’den Ankara’ya otobüs kaldırıldı. Yaklaşık 100 kişilik bir grupla Ankara’ya giden Düzceli ülkücüler, Aydın’a destek verdi. Ankara’da düzenlenen programa katılan Mehmet Bakan, Koray’a destek vermek için birçok eski ve yeni milletvekilleri ile il başkanının katıldığını söyleyerek“ 4 Kasım’da yapılacak kongrede Koray Aydın’ı destekleyeceğiz. İnşallah partimiz için hayırlı olur.” Dedi.