7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında Ak Parti'den Düzce Milletvekili olarak çıkan Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir bugün mazbatalarını teslim almak üzere adliyeye geldi. 3 Milletvekilini İl Başkanı Hikmet Keskin, Kadın Kolları İl Başkanı Sebahat Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç ve partililer karşıladı. Mazbata törenine bazı ilçe belediye başkanları da katıldı. Mazbata töreni 4.Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi aynı zamanda İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Özkan’ın makamında düzenlendi.

Mazbatasını İlk alan isim Ayşe Keşir oldu. Keşir mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Özkan’dan aldı. Özkan, mazbatayı teslim etmeden önce seçimin Düzce’de kendileri adına sorunsuz geçmesinin önemli olduğunu belirtti. Mazbatasını Özkan’dan alkışlarla alan Keşir’in ilk sözü ‘Allah utandırmasın’ oldu. Mazbatayı sorumluluk beratı olarak gördüklerini söyleyen Keşir, herkese teşekkür etti.

Keşir’in ardından mazbatasını Milletvekili Fevai Arslan, 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Kavak’tan aldı.
Mazbatasını üçüncü sırada alan isim Faruk Özlü oldu. Özlü, mazbatasını İl Seçim Kurulu Üyesi Hakim Abdullah Cive’den aldı. Özlü, mazbatasını alırken duygularını ifade etti ve Türkiye’de Ak Partinin ilk 5’te olduğunu hatırlatarak 355 bin Düzcelinin vekili olacaklarını belirtti.Mazbata töreninin ardından Milletvekilleri toplu fotoğraf çektirdi.

“İLK 5’TE OLACAĞIZ”
Fotoğraf çekimi sonrası partililerin tebriklerini kabul eden Düzce’nin yeni milletvekilleri basına değerlendirme yaptı. İlk açıklamayı Milletvekili Faruk Özlü yaptı. “Başarılı bir seçim süreci yaşadık. 355 bin Düzcelinin Ankara’daki gür sesi olacağız. Bundan sonraki süreçte Türkiye’de Düzce’yi en iyi hizmet alan ilk 5 il arasında olması için çalışacağız.

“BEKLENTİLERİNİN SÖZCÜSÜ VE KÖPRÜSÜ OLACAĞIZ”
Özlü’nün ardından Milletvekili Ayşe Keşir, duygularını ifade etti. Keşir, “Şehrimin ilk kadın milletvekili olmak benim için şereftir. Teşkilatımın her kademesindeki arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum çünkü siyaset takım işi. Düzce bu açıdan iyi bir takımdır. Her vatandaşımızın hem şehrimizle ilgili hem de ülke geneliyle ilgili talep ve beklentilerinin sözcüsü ve köprüsü olacağız.”

“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”
Milletvekili Fevai Arslan, yeni kurulacak hükümet konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Arslan, kaldıkları yerden hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Haber:Y.SEVER