Ak Parti’de Milletvekili aday adayları başvuru için son günü seçince Ak Parti İl Binası seçim gününü aratmadı. Aday adaylarından biri geldi, diğeri gitti. Düzce’yi mecliste temsil etme arzusunda olan ve 10 Şubat’ta Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa eden Faruk Özlü de başvuru için son günü seçenlerden…
 
“Düzce’yi güçlü şekilde temsil edeceğim”


Özlü sabah saatlerinde geldiği teşkilat binasında İl Başkanı Hikmet Keskin’e resmi başvuru dosyasını teslim etti. İl Başkanında hayırlı olsun temennisini alan Özlü, amacını anlattı. Düzce’de yeni bir sayfa açmak isteyen Özlü’nün Düzce’yi Ankara’da güçlü bir şekilde temsil edeceğine olan inancı tam…

Eski Dış işleri Bakanı Yaşar Yakış’la tanınan Yakış’ın eski danışmanı Ali Tokgöz de sabah saatlerinde başvuru yapan aday adaylarından… Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviriyken Milletvekili olmak için istifa eden Ali Tokgöz, bugün ikinci adımı attı ve resmi başvurusunu yaptı.

Yılmaz’dan kadrolu aday vurgusu

Teşkilatın birçok kademesinde yer alan Beyköy eski Belediye Başkanı ve AK Parti eski İl başkanlarından İnşaat Mühendisi Mustafa Yılmaz da siyasi tecrübesini Ankara’ya taşımak adına resmi müracaatını yaptı. Kalabalık bir grupla gelen Yılmaz, dosyasını il başkanına teslim ettikten sonra yaptığı konuşmada teşkilattan gelen adaylara önem verilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz’ın konuşmasında geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz “kadrolu adaylar” vurgusu dikkat çekti. Yılmaz, “Siyaseti kullanarak siyasi olarak bir yere gelmeye çalışan bir sürü arkadaşımız var. Milletvekilli sıralamasında bunların çoğunluğunun bürokrasiden oluşuyor. Teşkilat mensubu olarak bunu yadırgıyorum. “ dedi.

Düzcelilik Ve Yeni Anayasa Göndermesi

Eğitimci Varol Tayhan da bugün başvurusunu yaptı. 7 haziranda yapılacak olan seçimlerde Ak Parti’dem milletvekili aday adayı olmak için 10 Şubat’ta istifa eden Tayhan, İl Başkanı Keskin’e resmi müraacat formunu teslim etti. Tayhan konuşmasında Düzcelilik ve yeni anayasa vurgusu yaptı.

Tayhan, “ yaşadığımız ve yaşayacağımız her yönüyle sevdiğimiz Düzce aslında büyük Türkiye’nin küçük modelidir. Düzce’deki farklı kültürlerin oluşturduğu zenginlikler ile bu farklıklara rağmen içinde düzcelilik ruhu ile yaşama biçimimizi tüm Türkiye’ye örnek hale getirebilmek için çaba göstereceğimi belirtmek isterim.”dedi.
 

Haber;S.KAŞKIR