Saadet Partisi, İl Binasında, Cumayeri Belediye Başkan Adayının tanıtımı için düzenlenen toplantıya, birçok partili katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Saadet partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, gündeme ve seçimlere dair bazı açıklamalarda bulundu.
Ülkenin ekonomik durumunu ve AK Parti Hükümetini değerlendiren Mertol, seçimlerle ilgili de konuşarak Milli Görüş Belediyeciliğinden bahsetti.

Mertol’un ardından kürsüye çıkan Cumayeri Belediye Başkan Adayı Alibaba Rahman Gürsoy ise uzun yıllar Avrupa’da yaşadıktan sonra memleketinde bir şeyler yapmak isteyerek ve Allah rızasını gözeterek bu yola çıktığını belirtti.
 

“Bir gün vuracak diziniz kalmayacak”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ifadelerini gerçeği yansıtmadığını savunan Mertol, ekonomini kötü durumda olduğunu belirterek, “Maalesef ki ekonomi duvara çarpmıştır. Bu AK Parti’nin de bu kötü gidişi durduracak bir formülü maalesef ki yoktur. Tek kurtuluş, milli görüşü temsil eden Saadet Partisi’dir. O yüzden ne diyor genel başkanımız, ‘Çare var. Ümitsiz olmayın ama zorlaştırmayın.’ Rahmetli Erbakan Hoca’nın da dediği gibi ‘Bir gün vuracak diziniz kalmayacak. O gün gelmeden, hükümetin anahtarını gümüş tepside getirip, Mili Görüş’e emaneti iade edin’ diyordu” şeklinde konuştu.
 


“Milli görüş girdiği her seçimde vaatlerini yerine getirdi”

1994 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde mahalle teşkilatlarında çalıştığını söyleyen Başkan Mertol, Refah Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazandığına değinerek, “O günlerde İstanbul’da çöp yığınları vardı. Barajlarda su kalmamıştı. Vatandaş perişan, halk büyük sıkıntılar içerisindeydi. Elimizde bidonlarla saatlerce çeşme sırası beklediğimizi hatırlıyorum. Biz İstanbul Belediyesini kazanırsak, ertesi gün o çöp yığınlarını kaldıracağız dedik. O günü gördük. Bizim o çöpleri orada tutmak gibi bir imkânımız yoktu. Milli görüş girdiği her seçimde vaatlerini yerine getirdiği için o çöpleri kaldırmak zorundaydık” dedi.
 

“AK Parti batıyor”

AK Parti Belediyelerinde yaşanan usulsüzlüklerin ortaya çıktığını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ilk kez bir hükümet kendi belediye başkanlarını, yaptıkları yolsuzluk ve usulsüzlüklerden dolayı, kısım akrabalarını belediyelere doldurdukları, yetim hakkına göz diktikleri için, görevden almak zorunda kaldılar. AK Parti bugün batıyor bunun sebebi de belediyelerde yaşanan usulsüzlüklerdir” ifadelerini kullandı.


“Belediye Başkanlarımız, Allah’ın rızası için çalışacaklar”

Yerel seçimlerde yeniden seçileceklerine duyduğu inancı dile getiren Mertol, “Milli Görüş, 31 Mart’ta, aynı 1989’daki gibi ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelalarını belediyelere asacağız. Belediyelerde usulsüzlük, yolsuzluk olmayacak, Liyakat ve istişare olacak bunun sözünü veriyoruz. Belediye Başkanlarımız Allah’ın rızası için çalışacaklar. Zaten öyle çalışmayan adamları da biz aday yapmadık, yapmayız. Bizim belediye başkanlarımız, Allah’ın rızasını kazanmak için, yarın öldüğünde arkasından Fatiha okunası eserler bırakmak için başkan adayı oluyorlar” diye konuştu.
 


“Avrupa’da çok şey gördüm”

İl Başkanı Mertol’un ardından kürsüye çıkan Cumayeri Belediye Başkan Adayı Alibaba Rahman Gürsoy, yaklaşık 50 yıldır Avrupa’da yaşadığını belirterek şu ifadeleri kulandı:
“Avrupa’da çok şey gördüm. Disiplin ve adaleti gördüm. Ardından buraya döndüm ve bir şeyler yapmak istedim. Cumayeri için güzel bir şeyler olsun diye hamam yaptım. Bunu reklam mukabilinde söylemiyorum. Yaptığım inşaat da dört dörtlük oldu. Temizlik imandandır biliyorsunuz. Ben bu yatırımı Düzce2de de yapabilirdim. Veya büyü şehirlerde yapıp güzel para kazanabilirdim. Ticaret maksatlı düşünmedim. Dünya’dan göç ettiğim zaman ‘Allah razı olsun’ desinler bu bana yeter.”
 
Açıklamaların ardından toplantıda bulunan partililer hep bir ağızdan “Saadet Yemini” ettiler.
 
Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ