Saadet Partisi’nin aylık düzenlediği İl Divan Toplantısı ilçe ve belde yönetimlerinin katılımıyla parti binasında yapıldı. Saadet Partisi İl Başkanlığı görevinden ayrılarak Milletvekili Aday Adayı olan eski İl Başkanı Birkan Mertol, yeni İl Başkanı Ferruh Aydoğdu’nun katılmadığı toplantıda basın açıklaması yaparak seçim süreci ve gündemi değerlendirdi.

Milletvekili Aday Adayı Birkan Mertol, hükümetin politikalarını farklı alanlar üzerinden eleştirdi. Mertol, işsizlik rakamlarına, ekonomik koşullara, Çanakkale alanının halka kapatılmasına ve dış politikada yapılanlara tepki gösterdi. Mertol iç güvenlik paketiyle sıkıyönetim politikasını uygulamaya geçileceğini ifade ederek 7 Haziran seçimlerinin ölüm kalım meselesi olduğunu belirtti.

Mertol, 23 Mart Pazartesi günü Ak Parti İl Başkanlığının Milletvekilleri aday adayları için yapacağı temayül yoklaması için sivil toplum kuruluşlarını parti binasına çağırmasını ağır bir dille eleştirdi. Mertol, “Ak Parti yetkilileri güç zehirlenmesi yaşıyor. Yapılan bu olayı Saadet Partisi olarak STK’lar adına Düzce adına kınıyoruz. Siz temayül yapacaksınız diye STK’ları parti binasına çağıramazsınız. Yapılan çok yanlıştır, resmen terbiyesizliktir. STK’ları ayaklarına çağırmaları doğru değildir. Konunun basında yer almasının ardından geri adım attılar.”dedi.

Mertol, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Metin Kaşıkoğlu’nun MANŞET programında Düzce’de görev yapan Valilerin sık sık değişmesine yönelik yaptığı ‘Bir Vali Düzce’de 10 yıl görev yapmalı. Düzce’ye gelen Valiler tecrübeli olmalıdır’ sözlerini eleştirdi. Mertol, Kaşıkoğlu için iki dönem milletvekilliği ve bir dönem il başkanlığı yapmış birinin zamanında hiçbir vaadinin yerini bulmadığını belirtti. 

Haber:Y.SEVER