Partisinde yaptığı basın açıklamasında Afrin şehitlerine rahmet dileyerek söze başlayan Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, bu haftasonu yapılacak olan kongreye davette bulundu.
 
PARTİMİZ KİLİT PARTİ OLACAK”
Mertol, “Afrin’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, Türkiye düşmanlarıyla mücadele eden asker kardeşlerimize de Allah yardımını esirgemesin. Saadet Partisi’nin Pazar günü 20.30’de Müftülük il binasında Sayın Genel Başkanımız, muhterem liderimiz, bilge insan Temel Karamollaoğlu Beyefendi’nin katılımıyla Düzce Saadet Partisi 7. Olağan Kongresi’nin icra edeceğiz. Tüm Düzceli hemşerilerimizi kongremize davet ediyoruz. Son zamanlarda saadet Partisi’nin Genel Başkanımız Temel Karamolluoğlu’nun referandum sonrası Türkiye’de ki mevcut siyasete bir uyum, bir ahenk, bir yumuşama üslubuyla, güzel hitabıyla tüm siyasi görüşteki insanlara vermiş olduğu mesajlarla Saadet Partisi’ni ve muhterem Genel Başkanımızı yakinen izleme fırsatı bulacaklar. Biz Saadet Partisi olarak önümüzdeki seçimlerde Türkiye’de ki mevcut partilerin içerisine kilit parti olacağımızı iddia ediyoruz” diye konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARACAĞIZ”
İddialı sözlerine devam eden Mertol, partinin cumhurbaşkanı adayı da çıkaracağını belirterek, Karamollaoğlu’nun siyasete getirdiği uslup ve tarzla siyasete uzlaşma kültürünü kazandırdığını kaydetti. Mertol,  “Özellikle Cumhurbaşkanlığı adaylık konusunda aday çıkaracağımızı tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Milli görüşü temsil eden partiler eski dönemlerde hep mg hükümetlerin kilit partileri olmuştu. Şuanda gelinen noktada Saadet Partisi kilit bir parti olma özelliğini taşımaktadır. Önümüzdeki dönemde de yakinen takip ediyoruz. Halkın içerisindeyiz ve halktan aldığımız geri dönüşümlerde, ‘Evet Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’nu yakinen izliyoruz. Siyaside yeni bir üslup, yeni bir uzlaşma kültürü getirdi’  Biz ısrarla diyoruz ki kavgayla bir yere varılmaz. Hiçbir şekilde yapmış olduğumuz siyasi partilerin genel başkanlarının birbirleriyle yapmış oldukları o çok sert söylemler, kavgalı üslup halk tarafından çok fazla talep görmediğini de Saadet Partisi olarak altını çizmek istiyoruz. Türkiye’nin zaten birçok düşmanı var. Orta Doğu coğrafyasında kan akmaya devam ediyor. Biz Saadet Partisi olarak birlikte ülkenin daha güçlü olacağının, birlikte dirlik olacağının, ayrılıkta azap olacağının altını çizmek istiyoruz. Her zaman insanlar konuşabilmeli. Bir masanın etrafına gelip kavga etmeden, güzel bir şekilde demokratik ortamda fikirlerini beyan edebilmeliler. Madem ki ülkemizde demokrasi var herkes fikrini, hakaret etmeden, karşı tarafı kırmadan fikirlerini beyan edebilmeli diyoruz. Ama maalesef ki gelinen noktada çok ufak eleştirilerde bile ciddi manada kavgalar olduğunu görüyoruz. Düzcemizde hiçbir siyasi görüş ayırmadan, birçok tüccara, işadamına, esnafa, komşuya davetiyeler gönderdik” dedi.

Haber: A. SARI