Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, parti binasında basın açıklaması düzenledi. Mertol, Saadet Partisi olarak 6 ay gibi bir çalışma yapıldıktan sonra referandum süreci başlamadan önce çıkan çalışmanın Başbakan, Cumhurbaşkanı ve partililere yazı olarak sunulduğunu söyledi.

Çekincelerimizi paylaştık
Saadet Partisi olarak mevcut çalışma üzerinden birinci önceliklerinin kuvvetler ayrılığı olduklarını söyleyen Mertol, değişikliğe ilişkin çekincelerini paylaştıklarını belirtti.

50 milletvekilinin cebimize ciddi manada bir yük getireceğini düşünmüyorlar mı?
Düzenlemeyle meclisteki vekil sayısının 600’e çıkacak olmasını eleştiren Mertol, “550 vekil yetmiyor mu? Bu 50 tane vekilin ekonomimize cebimize ciddi manada bir yük getireceğini düşünmüyorlar mı?” diye konuştu.

Ülkedeki had safhada olan gerginliği arttırmamak için referandum çalışması faal olarak yapmadıklarını kaydeden Mertol, sadece basın toplantılarıyla fikirlerini vatandaşlarla paylaştıklarını aktardı.

Biz bu söylemi kabul etmiyoruz
Vatandaşlardan anayasa değişikliğini iyi anlamalarını isteyen Mertol, iktidarın ‘hayır verenler 15 Temmuz hainleriyle ve Kandil’deki PKK terörü ile aynı taraftadırlar’ söylemini atıfta bulunarak eleştirilerini sıraladı.

“Biz bu söylemi kabul etmiyoruz ve hakkımızı da helal etmiyoruz. Biz hiçbir zaman hiçbir tarihte ne FETÖ ile ne PKK ile aynı safta olmadık. Düzceli hemşerilerimiz hatırlayacaklardır 15 Temmuz sonrası Anıtpark’ta tüm siyasi partilerin bir araya gelerek halkın huzuruna çıktıklarında biz AKP, CHP, MHP, Vatan Partisi, ilimizin il valisi ve Sayın Bakanımız Faruk Özlü ile birlikte halkın huzuruna çıktık. Önemli olan vatan gerisi teferruattır. Buradan bizi o kategoriye koyan arkadaşlara tekrardan hatırlatmak istiyorum.”

Hiçbir siyasi parti ile birlikte bir hayır kampanyası da yürütmüyoruz
Mertol son olarak nelere ‘hayır’ dediklerini sıraladı.

Bu zamana kadar savunduğumuz tüm konularda hiç yanılmadık ve her zaman haklı çıktık hangi konularda: dedik ki IMF’ye hayır, çekiç güce hayır, ABD ‘ye hayır, terörist İsrail’e hayır, Avrupa Birliği’ne hayır, zinanın serbest bırakılmasına hayır, Irak’ın Libya’nın, Suriye’nin işgaline hayır, faiz sistemine hayır, rant ekonomisine hayır, açılım sürecine hayır dedik ve en son hain FETÖ Örgütü’ne hayır dedik. Onlarla hiçbir zaman aynı fotoğraf karesi içerisinde yer almadık. Mevcut haliyle de bu referanduma Saadet Partisi olarak evet diyemiyoruz ama mevcut durumda hiçbir siyasi parti ile birlikte bir hayır kampanyası da yürütmüyoruz. Bizler bu ülkenin vatandaşları evet deyince bölücü olmuyorsa hayır deyince de vatan haini olmayacaklarını savunuyoruz.”