20.Dönem Bolu Milletvekili Feti Görür'ün kızı Sümeyya Görür'ün düğününe katılmak için geldiği Düzce'de ÖNCÜ TV'nin sorularını cevaplandıran Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr.Mustafa Kamalak, milli ittifaka halkın bakışı ve anketlerin seçim sonucuna etkisi ile seçim beyannamesini değerlendirdi. Kamalak:”Doğrusu yapılan anketlere itibar etmiyoruz. Birkaç anket kuruluşu hariç diğerleri lobi faaliyetleri yapıyor” dedi.

Milli İttifak’la ilgili olarak halkın kendilerine yönelik teveccühünü yorumlayan Kamalak, partilerin seçim beyannameleri hakkındaki düşüncelerini de dile getirdi.

ANKETLER LOBİ FAALİYETLERİDİR

Seçim çalışmalarına ilişkin ifadelerle açıklamalarına başlayan Kamalak, her gittikleri yerde sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını söyledi.”Bir baraj probleminin olmayacağını düşünüyorum. Gerçek anlamda anket yapan yok. Bazı anketler yönlendirici oluyor. Parayı veren düdüğü çalar misali. Bizi Aralık ayında güvenilir diyebileceğimiz bir anket kuruluşu ziyaret etti. ‘Saadet çatısı altında Büyük Birlik Partisi’yle (BBP) kurulmuş olan bir ittifaka oy verir misiniz?’ şeklinde seçmene soru yöneltilmiş, yüzde 17,9’u ‘Evet veririm’ cevabını vermiş. İkinci soruda ise ‘Bu kararınız kesin mi?’ diye sorulmuş yine ‘Evet’ diyenlerin oranı ise yüzde 8,1 olmuş. Aynı anket kuruluşunun yetkilisi bir televizyon programında bu rakamları daha düşük telaffuz etti o yüzden bunlar lobi faaliyetleridir. Biz aklıselim, milletimizin temiz vicdanına güveniyoruz.”

TÜRK DIŞ POLİTAKASI İFLAS ETMİŞTİR

Kamalak, BBP’yle kurulan ittifakın anketler sonucu ve tabanın yoğun bir arzusu neticesinde yapıldığını belirtti. “İktidara yönelik değerlendirmelerini paylaşan Kamalak, iktidarın artısının veya eksisinin kendilerini ilgilendirmediğini dile getirerek şunları söyledi: “’Biz milletimiz için ne yapabiliriz?’ düşüncesini taşıyoruz. İktidara karşı bir şeyimiz yok ama Türkiye tarihinde hiçbir dönem bu kadar yalnızlığa itilmemiştir. Türkiye hiçbir dönemde dış politikada iflas noktasına gelmemiştir. Hiçbir zaman bu derece ağır suçlanmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığımız hem Papa hem de Putin, Türkiye’yi katillikle soykırımla suçladı. Bu Türk politikasının kanaatimce iflas ettiğinin en canlı örneğidir.”

HÜKÜMET İKTİDARDA KALAMAZDI

Hükümet 13 yıllık iktidarında faydalı işlerde yaptığı söyleyen Kamalak, iktidarın olumlu ve olumsuz gördüğü faaliyetleri hakkında konuştu: “İktidar elbette faydalı işler yaptı. Öyle olmasa zaten iktidarda kalamazdı. Benimde içinde bulunduğum sağ cenahın hoşuna gidecek 1-2 olumlu çalışması oldu. Bunlardan birisi imam hatipler ile Kur’an Kurslarının yeniden açılmış olması ve başörtüsü probleminin çözülmüş olmasıdır. Bunların dışında ise ülkenin genelini kucaklayacak bütün problemler ağırlaştı. İşsizlik 10 yıl öncesine ikiye, borçlar ise 3’e katlandı. Eğitim tam anlamıyla bir keşmekeş içerisinde. Yazboz tahtasına dönmüştür.”

BİZİM SÖYLEMLERİMİZ TUTTU, CHP VE MHP BEYANNAMELERİNE KOYDU

Kamalak son olarak seçim gündemlerine ve diğer partilerin seçim beyannameleriyle ilgili olarak düşüncelerini aktardı. “Biz işsizlikle mücadele ederek gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek istiyoruz. Eğitimi nitelikli hale getirmeye çalışacağız. Dış politikayı yeniden ele alarak inceleyeceğiz. Bizim bu söylemlerimiz kanaatimce tuttu. Nitekim hem CHP hem de MHP’nin bizim söylemlerimize seçim beyannamelerinde yer verdiklerini görüyoruz. Biz 27 Şubat 2001 yılında meclise kanun teklif ettik. İşçiye memura ve emekliye bayramlarda her yıl bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğimizi söyledik. CHP bugün bunu seçim beyannamesine koydu. O zamanlar çiftçiye destek vermemiz gerektiğini ifade ettik. Mavi mazot projesini söyledik. Vergisiz, maliyetsiz mazot demiştik. CHP’de mazot 1,5 TL olacak diyor bugün. Zaten vergiden arındırdığınızda o fiyata den geliyor. 45 yıldır yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz dedik. CHP bugün yaşanacak bir Türkiye sloganıyla hareket ediyor. Taşeron işçilik köleliktir buna son vereceğiz diyoruz. Sağolsun CHP’de seçim beyannamesine bunu da koydu. Bugünde MHP aynı şekilde birer maaş ikramiye vereceğiniz söyledi. Bunlar bizi sevindiriyor. Biz kopya çektiler demiyoruz. Biz bu anlamda diyoruz ki Saadet Partisi ülkemiz için bir pusuladır. Yol göstericidir.” dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 20.Dönem Bolu Milletvekili Fethi Görür’ün kızı Sümeyya Görür ile Damat Osman Köroğlu’nun nikâh şahitliğini yaptı. Nikâhın ardından duygularını dile getiren Kamalak, evlilik cüzdanını her iki çifte verdikten sonra biri kitap diğeri altın olan hediyesini de takdim ederek genç çifte ömür boyu mutluluklar diledi. Düğüne 20.Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, eski Düzce Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz ile Libya ve Azerbaycan ile ülkenin bir çok köşesinden gelen iş adamları başta olmak üzere, siyasiler ve çok sayıda seçkin davetli grubu hazır bulundu.  

Haber:Y.SEVER