Yapılan yerel seçimlerin ardından Saadet Partisi Cumayeri Belediye Başkanlığı'nı Yakup Keleş'le kazanmıştı. İlçeyi Bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ziyaret etti. Cuma Namazı'nı da Cumayeri Merkez Cami'nde kılan Saadet Partisi lideri Kurtulmuş'a, 54. hükümet döneminin eski bakanlar ve SP Genel Başkan Yardımcıları Cevat Ayhan ve Ahmet Denizcan da eşlik etti.

Cumayeri halkına hitaben yaptığı konuşmada, 29 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin geleceği için işaret fişeğinin atıldığını söyleyen Kurtulmuş, ''Yerel sorunları, ülkenin sorunlarını, dünyanın sorunlarını anlattık gittiğimiz her yerde. Milletimizin Saadet Partisine olan ilgisi sürekli olarak arttı. 29 mart yerel seçimlerinde partimizin adayı Yakup Keleş'i başkan seçerek işaret fişeğini attınız. Bu Türkiye'nin geleceği için atılmış bir işaret fişeğidir. '' dedi.

Yüzde 10'luk Seçim barajı gibi bir hedefleri olmadığını da belirten Kurtulmuş,'' Yüzde 5,2'den yüzde 10'u aşmak gibi bir hedefimiz yok sadece. Hedefimiz bundan sonra Türkiye'de Muktedir siyasetin adresi olmaktır. Partimize oy veren 2 milyon 61 bin kişiden yüzde 70'i ilk kez Saadet partisine oy verdi” ifadelerini kullandı.

Saadet partisi özgürlüğü, refahı ve adaleti savunduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, “Saadet partisi hiç bir cemaatin, gurubun, kitlenin, kişilerin, bir elit gurubun partisi değildir. Saadet partisi yerel bir partidir. Türkiye'nin üzerine ayakları basmayan hiç bir çözümü kabul etmez” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kurtulmuş, Belediye başkanlık makamında Belediye Başkanı Yakup Keleş'i ziyaret etti. Başkan Yakup Keleş, Belediyenin borçları hakkında Kurtulmuş'a bilgi verdi.

Kurtulmuş, son olarak Düzce'de TSO Meclis Salonu'nda işadamlarına ve Muhtarlara yönelik konferans verdi.