ÖNCÜ TV Haber ekibinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları tarafındandarp edilmesinin Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol ve yönetim kurulu üyeleritelevizyonumuza nezaket ziyaretinde bulundu. Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı ve Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci ile bir araya gelen Mertol ve yöneticiler olay hakkında bilgi aldı.

Kabul edilmesi mümkün olmayan bir olaydır
Mertol, ziyaretin sonunda yaşananlardan duydukları üzüntüyü dile getirerek düşüncelerini ifade etti.

“Öncü ailesine yapılan o istenmeyen saldırı bizleri de derinden üzmüştür. Buna istinaden bugün Öncü ailesine bizzat gelip, dün telefonda görüşüp geçmiş olsun diledik ama bugün de gelip yüz yüze görüşmek istedik. Maalesef ki üzülüyoruz. Düzce’miz hiç iyi bir şekilde anılmıyor.Sayın CHP Genel Başkanının Selamlar Köyünü ziyareti sonrası oradaki misafir bir kadın tarafından saldırıda bulunması hoş bir şey değil. Akabinde SayınKılıçdaroğlu’nun koruma polislerinin Öncü TV çalışanlarını tartaklaması bir kere hiç hoş değil. Kabul edilmesi mümkün olmayan bir olaydır.Nihayetinde devletin bir polisidir. Polis isterse kameranın içerisindeki kayıtları oradaki arkadaşlar verirlerdi. Keşke onlar olmasaydı. Ben o manada genel başkanlar nezdindehem CHP İl Başkanımızın düşmüş olduğu sıkıntılı durum dolayı onada ‘geçmiş olsun’ diyorum. Hiç olmasaydı keşke.CHP İl Başkanıda sıkıntı yaşadı.Biz Düzce’deki siyasi partilerin Öncü TV ile zaten ilişkilerimiz çok iyi, çok düzeyli ve arkadaşız.”

Sağduyu çağrısı yaptı
Mertol, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın Kılıçdaroğlu’na hakaret ederek saldırmak isteyen kadının AK Parti’nin üyesi olduğuna ilişkin açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirerek “O kadar kısa zaman da nasıl buldunuz da öyle bir açıklama yaptınız. Zaten ortam gerilmiş neden germeye devam ettiniz? Keşke böyle bir açıklama yapmasaydınız. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in tutup ‘biz zaten CHP’lileri biliyoruz o kadar yürüyüş yapıyorsunuz ama bakın basını tartaklıyorsunuz. Basını dövüyorsunuz’ diye açıklama yapmasıda hoş değil. Biz Saadet Partisi olarak Türkiye’deki mevcut gerilmenin daha da artmasını istemiyoruz.Gerilimin kavganın,gürültünün bu memlekete hiçbir faydası olmadığını her zaman dile getiriyoruz. Maalesef ki bunlar olmamalı. Ankara’daki gergin siyaseti biz yerel siyasetçiler biraz daha düzgün, seviyelive arkadaşça yapmakta fayda var” dedi.

Mertol sözlerini 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyerek tamamladı. Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve Türk Eğitim-Sen Düzce İl Temsilcisi İsmail Şişman da Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci’ye telefonla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haber: Y. Sever