Kapısına kilit vurulan ve akıbeti belirsiz 300 yataklı devlet hastanesine bir tepki de CHP teşkilatından geldi. Hastane önünde toplanan CHP teşkilatı yıllardır bitirilemeyen hastane inşaatı için basın açıklaması yaptı.

“Düzce'de yılan hikayesine dönen bir hastane sorunumuz var.” diyen CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, prefabrik hastanelerin ömrünü tamamladığını Düzce halkının yıllardır çok kötü koşullarda tedavi gördüğünü dile getirdi.

Düzce Yıllardır Hastanesiz

Karslıoğlu, “99 depremlerinde Düzce'de hastanelerimiz yıkıldı. O günün hükümet acil olarak prefabrik hastaneler ve Muncurlu'daki hastaneyi yaptı. 2002 seçimlerinde Ak Parti iktidara geldi. O gün bugündür Düzce Hastanesiz. Acil'de sandalyelerin üzerinde serum takılıp evlerine gönderiliyor. Prefabrik hastanelerde ömrünü doldurmuş durumda. Askeri koğuşlar gibi 4-5 kişi bir arada tedavi görüyor. Tek başına iktidara gelmiş, Düzce'den de her devre milletvekili çıkarmış bir Ak parti iktidarı var. Biz her devre Düzce'nin çok iyi hizmet alacağını düşündük. Fakat 11 senedir yapa yapa bu hastanenin yüzde 20'ni yapabildiler. Bununda akıbet belli değil. Bizde Düzce halkının düzgün bir hastanede tedavi görmesini istiyoruz.”dedi.

Artık hizmet getirsinler

Milletvekillerini ve Ak parti il ve ilçe teşkilatlarını sorumluluk almaya davet eden Karslıoğlu, “ Artık hizmet getirsinler”dedi.

Karslıoğlu, “Müteahhitteyse suç, müteahhidi değiştirsinler. İhale yasalarında bir sorun varsa milletvekillerimiz ilk defa bir yasa teklifinde bulunsunlar. Ülkemize de hizmet olurlar. Ak Parti Düzce'de siyaset akademisi diye eğitim programlarına başladı. Bunun amacı vatandaşın oyunu nasıl alırım. Bir akademi daha kursunlar, vatandaşa hizmet nasıl götürürüze baksınlar. Artık hizmet getirsinler. Oy verenlerinde milletvekillerinin de günahı var: çünkü onlar yüzünden Düzce halkının öğrencileri prefabrikte okuyor, hastaları prefabrikte tedavi görüyor. Biz iktidar partisini milletvekillerini ve teşkilatını göreve davet ediyoruz.Mağdur olduklarını söyleyen işçilerimiz buradalar. Biz bunları çözecek güçte değiliz. Ancak dile getirebiliyoruz. İktidar partisindeki arkadaşlarımız suçu sağa sola atmayı bırakarak taşın altına ellerini soksunlar. Milletvekili olmanın sorumluluğu Ankara'ya gidip gelmek değildir, buradaki sorunların çözülmesi gerekir. 11 sene geçti hiçbir sorun çözülmedi.”şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR