Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, uygulamaya yeni giren saha gözlemciliği programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün hizmetlerini incelemek amacıyla Düzce’ye geldi.
Bir otelde yapılan toplantıya Vali Ali İhsan Su, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır ve Fevai Arslan başta olmak üzere belediye başkanları kurum müdürleri de katıldı.


DEVLETİN ŞEFKAT ELİYİZ

Değerlendirme toplantısı öncesinde basına bilgiler aktaran Bakan Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı devletin şefkat eli olarak nitelendirdi. İslam konuşmasını şöyle sürdürdü. İslam, “Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak hepinizin bildiği gibi kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, şehit yakınlarımıza, gazilerimize, yaşlılarımıza, engellilerimize pek çok hizmetler veriyoruz. Bu hizmetler bir taraftan politika üretmek bir taraftan da bu politikaları hayata geçirmek suretiyle oluyor. Hizmetlerimizi illerimizde yürüttüğümüz çok çeşitli kurum ve kuruluşlarımız var. Türkiye’nin hemen hemen bütün şehirlerinde merkezlerimiz var. Bu merkezlerde bizler kendimizi devletin şefkat eli olarak görüyoruz. şefkat hizmetlerini yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Onun için hiçbir işimizin ertelenme, hiçbir işimizin vazgeçilmeye, hiçbir işimizin ihmal edilmeye tahammülü yok. İnsana dokunan işler bunlar. Onun içinde hemen hemen hepsi anında ve derhal yapılmak durumunda” dedi.


KENDİ KENDİMİZİ KONTROL EDİYORUZ

Bakan Ayşenur İslam, uygulamaya yeni giren saha gözlemciliği programı hakkında bilgi verdi. “Bugün Düzce’de saha gözlemciliği programı icra edeceğiz. Bu programda biz merkezde oluşturduğumuz politikalar yerelde nasıl uygulanıyor. Kendimiz bunu görmek istiyoruz. Yerelde sorunları görmek istiyoruz. Yereldeki kurum ve kuruluşlarımızda aksayan bir nokta var mı? Hizmetlerin sunumunda daha iyileştirilmeye gerek duyulan yönler var. Çalışanlarımızın daha farklı ihtiyaçları ve talepleri var mı? Merkezde üretilen, yürütülen politikalarla yerelde üretilen hizmetler arasında ki uyum tam anlamıyla sağlanabiliyor mu? Bunu görmeye çalışıyoruz. Bir bakıma kendi kendimizi kontrol ediyoruz. Kendi kendimizi eleştiriyoruz. Daha iyiye doğruya gidebilmek için hangi hamleleri gerçekleştirmemiz gerektiğini görmeye çalışıyoruz. Bu toplantımızdan önce yaklaşık 16 kişilik saha gözlemcisi ekibimiz yaklaşık bir hafta kadar Düzce’de incelemeler yaptılar. Kuruluşlarımızı ziyaret ettiler. Hizmetlerimizin kalitesini denetlediler. Bizimle paydaşlık yapan kurumlarımızı ziyaret ettiler. Bir analiz çıkartmaya çalıştılar. Çıkan bu analizin sonunda bir program oluştu. Şimdi o programı burada bütün ilgilileri ile tartışacağız. Bundan sonraki iyileştirmeleri hangi takvim çerçevesinde nasıl ve kimlerle yapacağımızı göreceğiz” dedi. 

Bakan İslam'ın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

 

Haber:Y.SEVER