Daha öncede yaptığı açıklamalarla yaklaşan AK Parti İl Başkanlığı kongresi için aday olacağı sinyallerini veren AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, bugün yaptığı açıklamalarla da Milletvekillerinden girdi, İl Başkanı Fevai Arslan'dan çıktı.

“Düzce'yi ayağa kaldıracak bir teşkilat yapısı yok. ”

AK Parti'nin Düzce genelinde başarısız olmasının en önemli sorumlusunun AK Parti İl Başkanı Fevai Arslan olduğunu belirten Şahin, “Seçimlere sıkıntılı girdik. Kaybedilmeyecek yerleri kaybettik. Akçakoca CHP'ye teslim edilmemeliydi. Orası bizim için önemli bir bölgeydi. Kaybedilen diğer ilçeler için de aynı şeyi söyleyebilirim. Herkes üzerine düşen görevi yapmadı. Seçimlerden de anlaşılacağı gibi Düzce'de teşkilatlanma bakımında bir boşluk var. Düzce'yi ayağa kaldıracak bir teşkilat yapısı yok. Milletvekillerinde de sorun var. Buna rağmen İl Başkanı çıkıp ben yeniden adayım diyorsa pes doğrusu. İl Başkanı seçim öncesinde tedbir alsaydı şu an hiçbir ilçe kaybedilmemiş olurdu.” ifadelerini kullandı.

“Seçim sonrasında görevi bırakması gerekiyordu.”

Kaybedilen bölgeler konusunda da İl Başkanı Fevai Arslan'ı hedef alan Şahin, “İl Başkanlığı uzaktan kumandayla yönetilmeye başlandı. İl Başkanı seçimlerin ardından bir basın toplantısı yaparak durumu anlatmalıydı. Ayrıca Genel Merkeze giderek yapamıyorum deyip görevi bırakması gerekiyordu. En mantıklı olanı da buydu.” şeklinde konuştu.

“Muhalefet partisi İl Başkanlarının da istifa etmesi gerekiyor.”

Muhalefet partisi İl Başkanlarının Belediye Başkanı İsmail Bayram hakkında yaptığı açıklamalara da değinen İlçe Başkanı Birol Şahin, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Şahin, “Muhalefet partisi İl Başkanları meydanlara çıkmaya başladı. Yenilginin acısıyla Başkan İsmail Bayram'a yüklenmeye başladı. Bunlar meydanı boş bırakınca boş boş konuşuyorlar. Karşılarında muhatap olmayınca, İl Başkanından cevap gelmeyince onlarda böyle konuşuyorlar. Aslında onlarda seçimlerde başarısız oldu ve onların da görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.”dedi.

“Partiye ve Düzce'ye ihanet ederler.”

AK Parti İl Başkanlığı için aday olup olmayacağı konusuna da değinen Şahin, “Ben tek listeli seçimden yanayım. Çünkü daha öncede başımıza geldiği için başka listeler de çıkında seçimi kaybedenler oluyor ve parti içinde küskünlük ortamı oluşuyor. Teşkilat bir aday üzerinde anlaşır ve o kişi de ben olursam seçimlere girerim. Benim olmam önemli değil İl Başkanı dışında başka bir isimle anlaşılırsa da aynı durum sözkonusu. Ama mevcut Başkan yeniden seçilirse şu anki durumdan daha da kötüye gidileceği ortadadır. Milletvekilleri de başarısızlığa rağmen yine aynı kişiyi savunurlarsa partiye ve Düzce'ye ihanet etmiş olurlar.” ifadelerine yer verdi.