Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bir gencin ölümü ile sonuçlanan kanlı sokak kavgasına değinen Şahin, okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin yetersiz olduğunu ve gençlerde Allah korkusu bilinci oluşmadıkça bu tür olayların yenilenmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Bu konuşmaları nedeniyle bazılarının kendisini burayı Suudi Arabistan’a çevirme gayreti içinde olduğu yanılgısına düştüklerinin de altını çizen Şahin, din eğitiminin önemi üzerinde durdu.

Açıklanan Vergi rekortmenleri konusunda ise Şahin, ‘İlk defa Kaynaşlı’dan bir vergi rekortmeni çıktı, mutluyuz. Ancak vergi rekortmeninin eczacı olması düşündürücüdür’ dedi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; ‘ Vergi rekortmeni bir eczacı ise demek ki ya doktorlar fazla ilaç yazıyor ya da içme suyumuzda sıkıntı var. Eğer başkan halkına sağlıklı bir su içiremiyorsa boşuna o koltukta oturmasın.’ Dedi.

Turizm Haftası dolayısıyla Turizm Bakanı ile bizzat görüşmelerde bulunduğunu belirterek Abant’a alternatif olabilecek Topuk Göleti’nin turizme açılması için yolunun asfaltlanması gerektiğini ifade etti. Gölet ve yayla yollarının asfaltlanmasının turizm açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, Ankara gündemine ilişkin olarak da açıklamalar yaptı.