Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu ve her Perşembe Öncü TV ekranlarında izleyicisi ile buluşan Kripto’da yine konuşulmayanlar konuşuldu. A Milli Kadın Voleybol Takımı hakkında yaptığı paylaşımının ardından MHP’nin belediye listesinden düşürülen Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, ilk kez Kripto programında konuştu.Yaptığı paylaşımın ardından belediyenin telefonlarının kitlendiğini belirten Şahin, sosyal medya üzerinden çok büyük destek alığını söyledi.
 
“Genel merkez olayı farklı anlamış olabilir”
Yaptığı paylaşımın ardından MHP listesinden düşürülme sürecini anlatan Birol Şahin şunları ifade etti: “Paylaşımın ardından MHP teşkilatını genel merkezden arayarak biraz sitemler olmuş. İl teşkilatına birazda baskı var zannediyorum. Bizde bir toplantı düzenledik. Genel merkez olayı farklı anlamış olabilir. Belli kesimler bu olaya farklı tepki gösterebilir. Kendisi yaşamadığı gibi yaşayanlarda saygı göstermeyenler var. Bazı kesimler sosyal medya üzerinden saldırmaya başladılar. Sivil toplum örgütleri vatandaşlar ve bazı siyasiler tarafından desteklendi. Bu konu soğuyacak biraz bekleyelim dedim. MHP il başkanı Caboğlu açıklamasında parti teşkilatımızda yeri kalmamıştır diyor. Genel başkan devlet bahçeli saygısızca yaklaşım diyor. Önemli olan Allah katından ve halkın gönlünden atılmamaktır. MHP benim hiçbir sıkıntım ve problemim yok. Yapmış olduğum paylaşımın hukuki boyutu açısından da sıkıntı yok. Partiden ihraç ettiler.”
 



“Tüm sosyal medya üzerinden gelen dönüşlerin yüzde 80’i olumlu”
Voleybol takımı için yaptığınız paylaşımın ardından Cumhuriyet gazetesine neden röportaj verdiniz sorusuna Şahin şöyle cevap verdi:  “Facebook üzerinde yaptım ben bu paylaşımı. Aslında normal bir paylaşım ama çok ses getirdi. İslami hassasiyetler karşısında çok büyük zaaflar var. İslam’ın da kuralları var. İnsanlara yol göstermesi için peygamberler ve kitaplar gönderilmiş. Son kitap da Kuranı Kerim. Bu kitap da dinimizde her şey mevcut doğruyu yanlışı gösterir. Bayanların sokağa çıktığı zaman kılık ve kıyafetlerine dikkat çekmemesi gibi giyinmeleri gerektiği doğrultusunda ayetler var. Tabi bunlar ıslama  ahirete inananlar için. Belediyenin telefonları kitlendi bu paylaşımdan sonra. Tüm sosyal medya üzerinden gelen dönüşlerin %80’i olumlu. Cumhuriyet gazetesinden aradılar. Bayan bir arkadaş başladı beni sorgulamaya. Müslüman değil misin dedim. Yok ben ateistim dedi. Böyle bir yaratıcıya inanmıyorum dedi. Benimde sizinle konuşacak hiçbir şeyim yok dedim kapattım gitti.”
 
“Fevri davranmamaları lazımdı”
MHP’nin aynı hayatı 99 yılında da yaptığını belirten Şahin şunları kaydetti: “Biri attık diyor. Yanlış diyor, çirkin diyor. İlçe ve il başkanımıza da söyledim sakin olun acele etmeyin konuşuruz dedim. Sizi sıkıntıya sokacak bir durum yok ki. Buradaki paylaşımda hiçbir şey yok. MHP 1999 yılında da benzer hatayı mecliste yaptı barajı geçemedi. Fevri davranmamaları lazımdı.”
 
“İlhami Caboğlu’na kırıldım”
Tekrar MHP ile yola devam etme durumu var mı sorusana Şahin şöyle cevap verdi: “MHP benim hakkımda belediye başkanlar listesinden düşürüldü dedi. Bundan sonra daha çok tepki topladı. Nerde defter kuran hedef turan. İnanç ve düşünce özgürlüğü var mı var. Bende bunu yaptım. MHP’nin tabanında çok güzel arkadaşlarımız var. Benim kimseyle sorunum problemim yok. Hepsini severim. İlhami Caboğlu’na kırıldım. Biz bu başkandan memnunuz.  Sıkıntımız problemiz yok. Böyle bir başkanımızı neden alıyorsunuz gibi diyebilirdi. Şunu yapacaktı, genel merkezde olağan üstü toplantı yapılıp karar alınması lazımdı. Benim atılmamdan  sonra  yorumlar ve olaylar daha da çok değişti. Biraz direnmeleri lazımdı. Makamın giderdi elinden ama Allah katında makamını kaybetmezdi. Biz başkanımızın arkasındayız. Bize lazım gibi konuşmalar olsaydı daha farklı olurdu. Ben ne diyorum bedeli varsa her zaman ödemeye hazırım. Allah’ın ayetini açıkladım diye ceza alacaksam benim için sıkıntı yok ben buna da razıyım.”
 

“Sağlıklı düşünmeniz lazım ben bunu genel başkan yardımcımıza söyledim”
AK Parti’den seçimi kazansaydınız ve bu paylaşımı yapsaydınız ne olurdu sorusuna Şahin şöyle cevap verdi:  “Burada belki CHP ihraç ederdi bu paylaşımdan dolayı bunun haricinde bir parti aklıma gelmezdi. Şimdi burada böyle hassas bir konuda akıllı olmak lazım siyaset hata yapmaya pek gelmez. Bir hata yaparsınız telafi edemezsiniz. Size büyük yaralar açar onun için böyle hassas konularda enine boyuna çok sağlıklı düşünmeniz lazım ben bunu genel başkanımıza söyledim. Dedim ki; Sayın başkan yardımcım neden acele ediyorsunuz? Niye böyle bir karar veriyorsunuz 3-5 kişinin gazına geliyorsunuz. 3-5 tane İslam düşmanı tahrik ediyor sizi sosyal medya üzerinden sizde böyle bir karar veriyorsunuz. Sonuçta tabi bu tarz konularda acele etmemek gerekir.”


“MHP ile ilgili hiç kimseye kırgınlık duymuyorum”
MHP’de böyle sıkıntılar yaşayacağını tahmin ediyor muydu sorusuna karşılık Birol Şahin şunları söyledi: “Birol Şahin yıllardır birçok partide siyaset yapmış biri. Tanınmayan bilinmeyen bir adam değiliz. Görüşlerimiz nerde olursak olsun değişmez. MHP ile ilgili hiç kimseye kırgınlık duymuyorum. Nasıl olurda böyle bir karar verdiler bana göre yanlış yapıldı. Ben halkım zarar görsün istemem. Belediye başkanı olduktan sonra hiçbir parti hakkında demeç vermedim. Ben belediye başkanlığı yapacağım dedim siyaseti belediyeye karıştırmadım. Halkım için vatandaşlarım için en iyi hizmet için çalışmalara devam ediyoruz.”
“Benim belediye başkan yardımcım bile yok yani”
Belediyede danışmanı olmadığını belirten Şahin şöyle konuştu: “Ben Kaynaşlı belediye başkanıyım. Benim belediye başkan yardımcım bile yok yani. Bir çok belediyede vardır. Başkan olarak çok erken saatte işimin başındayım. Halkın içerisindeyim. Yerinde durmayı seven bir insan değilim. Hizmet yaptıkça mutlu olan bir insanım. Kaynaşlı da spor için büyük bir projelerimiz var. Spor anlamında her konuda destek veriyoruz. Çok amaçlı bir gençlik merkezi oluşturacağız.”
“Ruhsatlarını iptal ettik”
Kaynaşlı sınırları içerisinde böyle bir mekan var mı sorusuna karşılık Birol Şahin şunları kaydetti: “Bir tane kurulacaktı ama mevzuata aykırıydı. Mesela Kaynaşlı’nın bir köyünde benden önceki  belediye başkanı yetkisi olmadığı halde ruhsat vermiş tabi biz oraya alkol ruhsatını biz vermiyoruz. Ama yapı ruhsatı vermiş, iskan ruhsatı vermiş, lokanta ruhsatı vermiş adam ona dayanarak turizm belgesi almış. Şimdi biz ne yaptık bizim alanımızda değil bu bizim yetki alanımızın dışında ruhsatlarını iptal ettik yani. Sonuçta biz mevzuatın dışına çıkamayız.”

“Biz birçok inceleme yaptık”
Önceki dönemlerden kalan borçlar hakkında açıklamalar yapan Şahin şunları belirtti: “Biz birçok inceleme yaptık Kaynaşlı Belediyesi neden bu kadar borçlandı diye aslında iller bankası payı yüksek gelmiş. Yani nüfus çok az aslında biraz dengeli kullanılsa doğru kullanılsa bu kadar olmaması lazım diye tabi sonra birçok inceleme yaptık tabi. Ben geçen dönem belediye başkanlığı yapmış olsaydım bu borç yarıya inerdi. Bazen dengesiz işler yapılıyor, gereksiz işler yapılıyor. Orta refüjlerde bir iş yapmışlar tabi bakıyorsun rakam yüksek.”
“Allah’a şükür güzel hizmetler yaptık”
Göreve geldiğinden itibaren hizmet konusunda çok çalıştıklarını belirten Şahin şöyle konuştu:  “Biz 9 Nisan’da görevi devraldık. 9-10 ay oldu Allah’a şükür güzel hizmetler yaptık. Şuanda bizim işiye, memura borcumuz yok. Yani maaşlarını 3 gün önceden yatırıyoruz biz. Şuanda güzel bir düzenimiz var belediyede personelimden çok memnunum. Bir önceki dönemde personelle belediye arasında problem vardı çok gergin bir ortam vardı.”